Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

       


Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά στους… Γιώργηδες.

Άλλη μία εβδομάδα ξεκινά και «Τα Νέα της Πιάτσας» συνεχίζουν να σας κρατούν συντροφιά και να σας ενημερώνουν για όσα συμβαίνουν γύρω από το χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας αλλά και όσα συμβαίνουν πίσω από τις… κάμερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ένα Jeep κάνεις όσα απλά φαντάζεσαι... (ειδικά τώρα που πλησιάζει και το καλοκαίρι!!!)

Πάει καλά η αγορά
Ξεκινώ με την αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων που πήγε αρκετά καλά το πρώτο 20ήμερο με έκπληξη στις πρώτες θέσεις αυτή της SEAT (6η). Σε γενικές γραμμές και παρά το γεγονός ότι είχαμε Όσοι δεν το έχετε καταλάβει ζούμε στο 2018….Πάσχα, η αγορά είναι καλή και αναμένουμε να κλείσει ο μήνας για να μάθουμε αν θα υπάρξει αύξηση σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017.

Πριν αρχίσετε το διάβασμα να θυμίσουμε σε κάποιους και το έτος που ζούμε, το οποίο είναι το… 2018! Και το λέω αυτό διότι αρκετοί έχουν μείνει πίσω, σε εποχές προ 2000, όπου είχαν συνηθίσει τα ακριβά αυτοκίνητα, τα παντιλίκια τα λάστιχα, το χρήμα. Πλέον αντί να παράξουν έργο και να δούνε τι θέλει ο κόσμος αλλά και να δημιουργήσουν νέους τρόπους επικοινωνίας συνεχίζουν να αναπολούν, να τσακώνονται και να βλέπουν τι κάνει ο άλλος. Θέλουν να ζουν το 2000 αλλά το 2000 πέρασε… ΔΕΝ υπάρχει πλέον. Δείτε μπροστά… Τόσο απλά!

Η εικόνα μιλά από μόνη της (πηγή: facebook: Κώστας Φούζας - από το περιοδικό CAR)

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

O Σκωτσέζος από τη Σουηδία…

———————————————————————————————-

Σαν… βόμβα έσκασε η είδηση της εσωτερικής μετακίνησης στον όμιλο Kosmocar και μάλιστα σε πολύ ψηλό επίπεδο. Σύμφωνα με αυτή ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής Στήβεν Σίρτης αλλάζει θέση και αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου στον Όμιλο. Στην εταιρεία από 2 Μαΐου έρχεται ο Αντώνης Μαυριδόγλου, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της βιομηχανίας τροφίμων.

Ο Στήβεν Σίρτης...
Ο Αντώνης Μαυριδόγλου...

———————————————————————————————-

Στην Ελλάδα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Hyundai Europe…

———————————————————————————————-

Στη… Μόσχα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες το ετήσιο συνέδριο αντιπροσώπων της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Peugeot.

———————————————————————————————-

Πολύ μεγάλη έκπληξη η κίνηση της Ford να φέρει στην Ελλάδα δύο Ford GT, ένα… απλό και ένα αγωνιστικό, έστω και εκθεσιακά. Τα δύο super cars τοποθετήθηκαν στο The Mall Athens (θα βρίσκονται εκεί μέχρι την Τρίτη 24 Απριλίου) οπότε χιλιάδες φίλοι της μάρκας είχαν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν από κοντά. Στην παρουσίαση που έγινε παρουσία δημοσιογράφων εμφανίστηκε από τον… ουρανό και η κορυφαία στο είδος της Κατερίνα Σολδάτου.

Όχι ένα αλλά δύο Ford GT έφερε στην Ελλάδα η ελληνική εισαγωγική εταιρεία...

Από αριστερά: Πάρις Ποντίκας, Βασίλης Σαρημπαλίδης, Κώστας Στεφανής και Βαγγέλης Γκούμας

Η Κατερίνα Σολδάτου 'πετάει' πάνω από τα δύο Ford GT

———————————————————————————————-

Για 2η φορά η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Renault TEOREN Motors βραβεύτηκε από το GROUPE RENAULT για την εξαιρετική της πορεία το 2017 ενώ ήταν και η μία από τις μόλις έντεκα εταιρείες που βραβεύτηκαν, ανάμεσα σε 78 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Παρίσι, στο Musée de l’Homme, όπου εκτός από την ηγετική ομάδα του Groupe Renault, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Alain Prost. Από ελληνικής πλευράς το παρών έδωσαν η Αντιπρόεδρος και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της TEOREN Motors Ντένη Θεοχαράκη, ο Εμπορικός Διευθυντής Βασίλης Ευθυμιάδης, καθώς και ο Διευθυντής Πωλήσεων  Γιώργος Σταμέλος.

Η ελληνική Renault βραβεύτηκε για 2η χρονιά...

———————————————————————————————-

Κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσει το περιοδικό Quattroruote το οποίο θα βγει μαζί με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Επικεφαλής θα είναι ο Φώτης Ραίσης ενώ στην ομάδα θα βρίσκεται και ο Βαγγέλης Φακατσέλης. Ο Νίκος Γιαννούλας θα αναλάβει χρέη εμπορικού διευθυντή. Τελευταία φορά που είχε κάνει την εμφάνισή του στα περίπτερα το Quattroruote ήταν το 2011 που είχε εκδώσει ο όμιλος του Auto Τρίτη μετά το κλείσιμο του Auto Motor und Sport.

———————————————————————————————-

Πολύ πάθος βγάζει ο πρόεδρος της Ford Motor Hellas Νίκος Νοταράς και όχι μόνο το δείχνει αλλά το ζει κιόλας. Φαίνεται από τις κινήσεις, από αυτά που λέει αλλά και από αυτά που ζει με τα αυτοκίνητα της μάρκας…

Ο πρόεδρος της Ford Motor Hellas Νίκος Νοταράς

 

———————————————————————————————-

Όλοι θα διαβάσατε την περασμένη εβδομάδα την αποκάλυψη του zougla.gr για «δημοσιογράφο» που ζητούσε χρήματα και παρείχε προνομιακή μεταχείριση σε εταιρία αυτοκινήτου. Αυτή την τακτική φαίνεται πως ΥΙΟΘΕΤΕΙ ο θεσμός «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» και ο πρόεδρος της Πάνος Φιλιππακόπουλος. Ο τελευταίος μάλιστα έστειλε επιστολή στα μέλη λέγοντας πως η πρόταση του συγκεκριμένου (Σωτήρη Βουτσελά) δεν έχει καμία σχέση με το Αυτοκίνητο της Χρονιάς. Προφανώς ο κ. Φιλιππακόπουλος κάνει πως δεν καταλαβαίνει διότι, ΑΝ γνωρίζει, οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ μπορούν να παρέχουν προνομιακές μεταχειρίσεις λαμβάνοντας χρήματα από τρίτους!!! (Δεν μιλάμε για κάποια συνεργασία).  Επιπλέον ένας δημοσιογράφος που ζητά χρήματα και παρέχει προνομιακή μεταχείριση (δεν το λέμε εμείς αλλά το έγραψε ο ίδιος) δεν μπορεί την ίδια ώρα να ψηφίζει σε θεσμό που αποτελείται από δημοσιογράφους όπου αναδεικνύεται το Αυτοκίνητο της Χρονιάς. Αυτά τα… απλά και κατανοητά!

———————————————————————————————-

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοοιήθηκαν τα εγκαίνια για το επιβλητικό και στα νέα πρότυπα των Jaguar – Land Rover, κατάστημα Τζώρτζης στα Γλυκά Νερά. Πολλοί φίλοι της μάρκας, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και εκλεκτοί προσκεκλημένοι έδωσαν το παρών θαυμάζοντας από κοντά όλη τη γκάμα των μοντέλων!

Ο ακούραστος Γιώργος Τζώρτζης με την πλακέτα των εγκαινίων, περιτριγυρισμένος από στελέχη της εταιρείας και την οικογένειά του...

———————————————————————————————-

Ο Θέμης Χαλκιάς θα είναι ο καλεσμένος αυτής της εβδομάδας στην τηλεοπτική εκπομπή του Στράτου Φωτεινέλη. Ο γνωστός οδηγός αγώνων και αντιπρόσωπος της Nissan μιλά για τα φετινά του σχέδια στο Πρωτάθλημα Χώματος αλλά και στο Ράλι Ακρόπολις. Η εκπομπή θα μεταδοθεί στο Attica TV το Σάββατο στις 17:30.

Θέμης Χαλκιάς και Στράτος Φωτεινέλης

 

———————————————————————————————-

Το «Άριστα», το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής σε Δημοτικά Σχολεία μέσω του StAr, «Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια» ξεκίνησε. Η αρχή έγινε με 3 τάξεις του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών την περασμένη Δευτέρα και συνεχίστηκε στο 39Ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Συνολικά 350 παιδιά έχουν ενταχθεί σε αυτή, την πρώτη φάση του προγράμματος, το οποίο υποστηρίζεται οικονομικά από την Hyundai Ελλάς.

 

———————————————————————————————-

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΠΕ και ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. έκαναν γνωστό την περασμένη εβδομάδα την αποδοχή της προσφοράς ύψους 535 εκατ. ευρώ της κοινοπραξίας των εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A. για την πώληση ποσοστού 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε. (35% συμμετοχή της ΕΛΠΕ και 31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ). Η ΕΛΠΕ από την πώληση θα εισπράξει €283,7 εκατ.

———————————————————————————————-

Κώστας και Ινώ Στεφανή ήταν το δίδυμο της παρουσίασης του Ford GT στο The Mall Athens. Μπαμπάς και κόρη δεν παρουσίασαν μόνο αλλά έζησαν τη στιγμή και αυτό φάνηκε…

Ινώ και Κώστας Στεφανής

———————————————————————————————-

Ερωτηματικό παραμένει το μέλλον του περιοδικού Autocar το οποίο κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο. Το συγκεκριμένο εκδίδεται από τη εταιρεία που εκδίδει και το Drive το οποίο με τη σειρά του κυκλοφορεί με την εφημερίδα Real

———————————————————————————————-

Διαγωνισμό με την ονομασία «Off The Record» διοργανώνει το newsauto.gr και προτρέπει τα στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου να προβλέψουν ποιες θα είναι οι συνολικές ταξινομήσεις της Ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς (μέχρι και 30/6). Ο νικητής θα ανακοινωθεί στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου και θα κερδίσει ένα ολοκαίνουργιο – αδιάβροχο iPhone X. Διαιτητής… του διαγωνισμού θα είναι ο Κώστας Φούζας!

———————————————————————————————-

Στελέχη της Volvo Car Hellas βρίσκονται σήμερα στην Θεσσαλονίκη για να συναντηθούν με εκπροσώπους Τύπου της Βορείου Ελλάδος. Η συνάντηση θα γίνει στην περιοχή Νέα Κρήνη (Καλαμαριά) και από την πλευρά της σουηδικής φίρμας θα βρίσκονται οι, η Όζγκε Καρβούνη, Αλέξανδρος Κωστήρογλου και Κωνσταντίνος Καπουτσής.

———————————————————————————————-

Ο Θοδωρής Κολονέλος είναι φοιτητής στο τμήμα μηχανολόγων στην Πάτρα. Εδώ και έναν περίπου χρόνο είναι συνεργάτης – συντάκτης τεχνικών θεμάτων στο Auto Τρίτη ενώ έχει δημιουργήσει και το δικό του blog, το CarHellas στο οποίο γράφει θέματα αυτοκινήτου.

———————————————————————————————-

Πολύ σύντομα η πίστα των Μεγάρων θα φιλοξενήσει μία νέα και πολλά υποσχόμενη  σχολή αγωνιστικής οδήγησης με έμφαση στις αναλύσεις τηλεμετρίας και όχι μόνο…

———————————————————————————————-

Η θητεία του Πάνου Φιλιππακόπουλου στο θεσμό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα ολοκληρώνεται το Μάιο, οπότε και θα υπάρξουν εκλογές

———————————————————————————————-

Ο όμιλος Σαρακάκης αναζητα νέο συνεργάτη

———————————————————————————————-

Οι δηλώσεις συμμετοχών για το τουρνουά τένις στο οποίο θα συμμετάσχουν άνθρωποι που εργάζονται στην… πιάτσα λήγουν την Τετάρτη.

———————————————————————————————-

Την πρώτη του εμφάνιση σε δημοσιογράφους με τα… χρώματα της Hyundai θα κάνει ο Θανάσης Αγγελής. Συγκεκριμένα θα τον δούμε στην παρουσίαση του i30N στην πίστα των Μεγάρων στις αρχές Μαΐου.

———————————————————————————————-

Όχι μία αλλά… τρεις συνεντεύξεις Τύπου – παρουσιάσεις υπήρξαν σε μία μέρα την περασμένη εβδομάδα. Πού να πρωτοπάς…

———————————————————————————————-

Μετά από… αποχή ενός χρόνου (καθώς δεν είχε διοργανώσει το 2017), η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου για το Ράλι Ακρόπολις. Μέγας χορηγός φέτος θα είναι η ΕΚΟ ενώ η SEAJETS δεν θα εμφανίσει το λογότυπο της στο όνομα του αγώνα.

———————————————————————————————-

Πάνω στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια επί ελληνικού εδάφους της νέας Mercedes CLS αλλά και του Mercedes me. Μαζί με τους δημοσιογράφους το παρών έδωσαν και οι αντιπρόσωποι της μάρκας. Η παρουσίαση έγινε από τους Νίκο Πρέζα (Γενικός Διευθυντής) και Παναγιώτη Ριτσώνη (Διευθυντής Marketing) ενώ ο Γιάννης Καλλίγερος (Πρόεδρος) μίλησε για τις νέες τάσεις που έρχονται σύντομα.

Mercedes στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Στελέχη και αντιπρόσωποι της Mercedes

———————————————————————————————-

Όσοι δεν προλάβατε να παρακολουθήσετε το τηλεοπτικό Traction που μεταδόθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου στο STAR Channel δείτε το παρακάτω:

 

———————————————————————————————-

Νέο τεύχος του περιοδικού MotoGP World το οποίο «οδηγεί» ο Δημήτρης Διατσίδης…

 

Ο... Δημήτρης Διατσίδης!!!

———————————————————————————————-

Έπεσε η αυλαία της έκθεσης μοτοσυκλέτας

———————————————————————————————-

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 

Ο λόγος για τον Αντώνη Στιβαχτάρη...

Για τσ μέλη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς και τον Σωτήρη Βουτσελά που δεν παραιτήθηκε...

Γενικώς...

Κάτι με... αγώνες έχει να κάνει...

 

———————————————————————————————-

ΤΑΞΙΔΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

3-4 Μαΐου
Hyundai i30N στα Μέγαρα

9-10 Μαΐου
VW Touareg στην Αυστρία 

11-12 Μαΐου
Audi A6 στην Πορτογαλία 

22 Μαΐου 
Nissan Leaf στην Θεσσαλονίκη

———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.gazzetta.gr 15
4. www.sport24.gr 17
3. www.protothema.gr 19
5. www.newsit.gr 30
6. www.sport-fm.gr 40
7. www.newsbomb.gr 42
8. www.sdna.gr 48
9. www.newsbeast.gr 54
10. www.in.gr 55
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)
 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 67
2. www.drive.gr 232
3. www.autotriti.gr 239
4. www.gocar.gr 303
5. www.motori.gr 485
6. www.autoblog.gr 678
7. www.4troxoi.gr 772
8. www.autogreeknews.gr 920
9. www.automoto.com.gr 999
10. www.enkinisi.gr 1.389
11. www.caroto.gr 2.058
12. www.caranddriver.gr 2.121
13. www.carzine.gr 3.197
14. www.epitrohon.gr 3.845
15. www.motorsite.gr 4.446
16. www.gonews.gr 5.224
17. www.movenews.gr 8.633
18. www.offroader.gr 8.703
19. www.4drivers.gr 11.352
20. www.auto-internet.gr 14.877
21. www.autonomous.gr 15.655
22. www.topspeed.gr 19.635
23. www.highoctane.gr 12.87524. www.autoholix.com 20.192
25. www.autoliveris.gr 29.187
26. www.motornews.gr 31.419
27. www.kartnews.gr 42.221
28. www.trcoff.gr 48.871
29. www.x-auto.gr 50.311
* Τα ixauto.gr και safetycar.gr δεν εμφανίζεται στις μετρήσεις.
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 23/4/2018


Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων

1.www.car.gr 21
2. www.ix.gr 2.226
3. www.carwall.gr 3.552

 

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ένα SUV ή πιο απλά όχημα ελευθέρου χρόνου είναι για να το ευχαριστιέσαι, όχι μόνο για να το βλέπεις!!!

Το Dacia Duster επί το έργον...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης