Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απίστευτο σάλο έχει προκαλέσει και κυρίως στην Αμερική η είδηση πως η VW επενέβη σε λογισμικό που αφορούσε τις εκπομπές ρύπων CO2 διαφόρων μοντέλων της με αποτέλεσμα να μην δηλώνονται Πολλά δις ευρώ θα κοστίσει στην VW το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων CO2 σε πετρελαιοκίνητα μοντέλα που πωλούνταν στην Αμερική… οι πραγματικοί αριθμοί.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) των ΗΠΑ, 482.000 πετρελαιοκίνητα μοντέλα παραγωγής από 2009 έως 2015, είχαν εγκατεστημένα το παράνομο λογισμικό. Η συσκευή ήταν προγραμματισμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανιχνεύει πότε τα αυτοκίνητα περνούσαν από την επίσημη δοκιμή εκπομπών ρύπων, μειώνοντας στο ελάχιστο τις τιμές CO2. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει αύξηση κατά 40% των εκπομπών ρύπων.

Το θέμα με τους κινητήρες diesel δεν επηρεάζει την Ευρώπη καθώς τα κριτήρια που αφορούν τα όρια είναι διαφορετικά σε σχέση με την Αμερική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατέρρευσε η τραπεζική μετοχή…
Η είδηση αυτή ανάγκασε τον πρόεδρο της VW Martin Winterkorn, να ζητήσει δημόσια συγνώμη ενώ δεσμεύτηκε να βρει τι συνέβη… Ωστόσο, τα λόγια φάνηκε πως δεν ήταν αρκετά, καθώς η αποκάλυψη έχει δημιουργήσει κατάρρευση της τραπεζικής μετοχή της VW στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. To αποτέλεσμα ήταν να χαθούν σε μια ημέρα από την μετοχή της VW AG σχεδόν 15 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 1/5 περίπου της μετοχής και η τιμή να υποχωρήσει λίγο πάνω από τα 130 ευρώ.

Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα που συνδέονται με το σκάνδαλο, είναι τα Jetta, Beetle και Golf παραγωγής 2009-2014, το Passat παραγωγής 2014-2015 και το Audi A3 παραγωγής 2009-2015.

Διαβάστε επίσης: Παραδέχθηκε το λάθος της η VW

Δείτε το έγγραφο που επιβεβαιώνει όλα όσα συνέβησαν με τα αυτοκίνητα της VW στην Αμερική πατώντας ΕΔΩ


Δείτε σε πραγματικό χρόνο την μετοχή της VW AG στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης πατώντας
ΕΔΩ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης