Μία αρκετά σκληρή δοκιμασία περίμενε το κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο NIO ES6 το οποίο είχε εντυπωσιάσει Το NIO ES6 είναι από τα πλέον δημοφιλή ηλεκτρικά μοντέλα στην Κίναόταν παρουσιάστηκε στο τέλος του 2019. Οι άνθρωποι της εταιρείας αποφάσισαν να το βάλουν στη “πράσινη κόλαση”, την απαιτητική πίστα του Nurburgrung για να διαπιστώσουν κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει το αυτοκίνητό τους σε σκληρές συνθήκες οδήγησης.

Το ES6 είναι ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με απόδοση από τον ηλεκτροκινητήρα 540 ίππους. Η κίνηση δίνεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ τα 0-100Km/h έρχονται σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα. Οι επιδόσεις λοιπόν δεν είναι πρόβλημα στο να κινηθεί γρήγορα το συγκεκριμένο μοντέλο στην πίστα. Όπως αποδείχτηκε ούτε οι αναρτήσεις και το πλαίσιο δημιούργησαν θέματα καθώς κρίθηκαν εξαιρετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιρετική συμπεριφορά στις στροφές από το NIO ES6

Το πρόβλημα στην πίστα ήταν η υψηλή θερμοκρασία

Εκείνο που δημιούργησε προβλήματα ήταν οι μπαταρίες και τα φρένα. Στο κομμάτι των μπαταριών το Η ψύξη λοιπόν των μπαταριών παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτωνπρόβλημα δημιουργείται από την άνοδο της θερμοκρασίας του συνόλου όταν η οδήγηση είναι επιθετική. Αυτό αναγκάζει τον ηλεκτροκινητήρα να μειώσει την ισχύ του με αποτέλεσμα έπειτα από 4 χιλιόμετρα να μην έχει πλήρη ισχύ στην πίστα. Το δεύτερο θέμα ήταν τα φρένα τα οποία έχασαν σχετικά γρήγορα την απόδοσή τους με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται συνεχώς το σύστημα ελέγχου σταθερότητας του αυτοκινήτου και κατ’ επέκταση να μειώνει την ταχύτητά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνολικό αποτέλεσμα παρόλα αυτά ήταν πολύ ικανοποιητικό και το ηλεκτρικό NIO από την Κίνα τα κατάφερε πολύ καλά. Μάλιστα η κατανάλωση μπαταρίας ήταν σε λογικά επίπεδα καθώς από το 58% της μπαταρίας στην εκκίνηση του γύρου έπεσε στο 29% στο τέλος του γύρου. Αντίστοιχα ένα Tesla Model 3 είχε στην ίδια δοκιμασία πτώση από 91% σε 56%.

Ο γύρος του ES6 στο Nurburgring

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγαλύτερη μπαταρία που έχει τοποθετηθεί σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Κίνα: Στην πόλη Χεφέι η έδρα διοίκησης της NIO Inc

Η VW θα επιχειρήσει να σπάσει τα χρονόμετρα στην «Πράσινη Κόλαση»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης