Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα όρια ταχύτητας είναι μία από τις μεγαλύτερες… πληγές που απασχολούν όλους όσους κινούνται στο δρόμο. Για κάποιους είναι αρκετά, για άλλους θεωρούνται απαρχαιωμένα. Αυτό τουλάχιστον που ισχύει Ο Έλληνας θέλει να… πατάει λίγο παραπάνω το γκάζιστην Ελλάδα είναι πως ένα πολύ σημαντικό ποσοστό οχημάτων κινείται με ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες από αυτές που αναγράφονται στις πινακίδες κυκλοφορίας, με το πιο επικίνδυνο από όλα να επικεντρώνεται στα όρια εντός πόλης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, διαπιστώνουμε πως στους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους πολλά όρια έχουν αναπροσαρμοστεί, ωστόσο υπάρχουν και τρανταχτές περιπτώσεις που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν κινείσαι με αυτοκίνητο ή με… κάρο. Το φαινόμενο πάντως της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αλλά και… Κυπριακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι Κύπρος, τι Ελλάδα
Όπως θα δείτε στο σχετικό video και στο ρεπορτάζ της κυπριακής εκπομπής αυτοκινήτου «Start Your Ρεπορτάζ με πολύ νόημα…Engines», αναδεικνύεται ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί και εμάς τους Έλληνες.

Με στοιχεία που κατέγραψαν στους δρόμους της Κύπρου οι συντελεστές της εκπομπής φαίνεται ξεκάθαρα το ποσοστό οδηγών που παρανομεί με τα όρια ταχύτητας, κάτι που φυσικά δεν διαφέρει σε μεγάλο βαθμό με όσα βλέπουμε και στην Ελλάδα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης