Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας η Mercedes έχει κάνει τη μεγάλη έκπληξη καθώς έχει φέρει πρωτότυπα οχήματα που κλέβουν την παράσταση και εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

Η Mercedes έχει... ξεφύγει!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας

Το 1938 η W125 άγγιξε τα 432,7χλμ./ώραΑυτό που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο και μας ταξιδεύει στο μέλλον είναι το Vision EQ Silver Arrow.

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο όχημα που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1937 (στα πρότυπα της εποχής) με την κωδική ονομασία W125 και ένα χρόνο αργότερα στην αγωνιστική του εκδοχή (Recorwagen) κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας με 432,7 χλμ./ώρα!

Κι όμως δεν είναι πιλοτήριο μαχητικού αεροσκάφους αλλά αυτοκινήτου...

 

Ηλεκτρικό με 750 ίππους

Το αμάξωμα είναι από ανθρακονήματα και η βαφή πολλαπλών στρώσεων σε ασημί μοιάζει με υγρό μέταλλο. 0-100 σε λιγότερο από 2 δευτ.Εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες έχει μέγιστη απόδοση 750 ίππους, η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 80 kWh και η αυτονομία είναι πάνω από 400 χλμ. Το 0-100 κυμαίνεται κάτω από δύο δευτερόλεπτα!

Οι εμπρός τροχοί έχουν διαστάσεις 24 ίντσες και οι πίσω 26 ενώ ο κάθε ένας τροχός έχει 168 ακτίνες έτσι ώστε να βοηθούν στην αεροδυναμική του οχήματος.

 

Μέσα σε κόκπιτ

Το εσωτερικό της Vision EQ Silver Arrow εκπροσωπεί τις αξίες της τουριστικής πολυτελείας και συνδυάζει τη διαχρονική αισθητική με τα οράματα του μέλλοντος.

Ο οδηγός είναι περικυκλωμένος από μία μεγάλη πανοραμική οθόνη ενώ το τιμόνι θυμίζει αντίστοιχο της Formula 1.

Ο κάθε τροχός αποτελείται από 168 ακτίνες για καλύτερη αεροδυναμική

 

Ταξίδι στο μέλλον

Στο video που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω είναι σίγουρο πως θα ταξιδέψετε σε έναν άλλο κόσμο που όπως δείχνει δεν θα αργήσει να τον ζήσουμε…

 

Απολαύστε τη Mercedes Vision EQ Silver Arrow επί… ελληνικού εδάφους (camera: Χάρης Γκίκας)

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης