Μετά την Audi και την παρουσίαση του RS Q e-tron με το οποίο οι γερμανική φίρμα θα πάρει μέρος στο Ράλι Το 2021 ο Nani Roma με το BRX είχε τερματίσει στη 5η θέση!Dakar του 2022, ήρθε η σειρά της BRX να παρουσιάσει το δικό της αγωνιστικό μοντέλο για την επόμενη σεζόν. Η Prodrive είναι και πάλι πίσω από την προσπάθεια της νεοσύστατης ομάδας η οποία πέρυσι τα πήγε σχετικά καλά παρά την εγκατάλειψη του Sebastien Loeb.

Το νέο Hunter T1+ εκτός από την εξωτερική εμφάνιση η οποία είναι πιο σύγχρονη και… στρογγυλεμένη, οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι μαζεμένες. Μετά από μάχη με τους διοργανωτές για καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές, η Prodrive κατάφερε να κερδίσει αύξηση των τροχών σε 17 ίντσες, το πλαίσιο έγινε πιο πλατύ κατά 300mm, ενώ αυξήθηκε η διαδρομή της ανάρτησης κατά 70mm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ καλύτερα ισορροπημένο σε σχέση με το περσινό μοντέλο.

Μεγάλες αλλαγές στις αναρτήσεις, κινητήρας της Ford

Το κομμάτι των αναρτήσεων είναι εκείνο που δέχτηκε τις μεγαλύτερες αλλαγές καθώς έπρεπε να Η Audi παρότι τετρακίνητο το RS Q e-tron έχει προδιαγραφές δικίνητου!επανασχεδιαστεί συνολικά. Καινούρια λοιπόν είναι τα ψαλίδια τα οποία είναι μακρύτερα, μεγαλύτερη διαδρομή έχουν τα ελατήρια, ενώ και τα φρένα έχουν μεγαλώσει. Οι μεγαλύτεροι τροχοί έφεραν περισσότερα φορτία με αποτέλεσμα να σχεδιαστούν από την αρχή τα διαφορικά και οι άξονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον κινητήρα τα πράγματα παραμένουν ίδια με τον 3,5 λίτρων V6 κινητήρα της Ford να δίνει δύναμη στο Hunter. Η ισχύς του είναι κοντά στους 400 ίππους. Το Hunter επίσης έχει καινούριο σύστημα αλλαγής τροχών με ενσωματωμένους γρύλους, σε αντίθεση με την Audi η οποία διαθέτει σύστημα φουσκώματος των ελαστικών. Σύμφωνα με τους κανονισμούς των δικίνητων αυτοκινήτων αυτό το σύστημα επιτρέπεται σε αντίθεση με τα τετρακίνητα τα οποία απαγορεύεται να έχουν.

Η Prodrive θα έχει ξανά οδηγούς τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητής WRC, Sebastien Loeb και τον δύο φορές νικητή του Dakar Nani Roma.

Οι τροχοί πλέον είναι 17 ιντσών σε σχέση με τους 16 ιντσών και η διαδρομή της ανάρτησης στα 350mm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Prodrive ετοιμάζει έκδοση δρόμου για το Hunter Rally Dakar

Ο Loeb επιστρέφει στο Dakar με ένα BRX Hunter 400 ίππων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης