Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων είναι η μοναδική βιομηχανία κατασκευής τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων στην Ελλάδα. Έχει τις εγκαταστάσεις της στην ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης στην Σίνδο, και είναι βιομηχανία κορμός για την οικονομία της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας αλλά και γενικότερα για την Ελλάδα. Για την ενίσχυση της παραγωγής της ΕΛΒΟ πέρα από τους 345 εργαζομένους της, δραστηριοποιούνται εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.

Δείτε τι κατασκευάζει η ΕΛΒΟ… Θα συνεχίσει να το κάνει;

Σε… περίεργο καθεστώς
Το παραπάνω κείμενο είναι αυτό που διαβάζει όποιος επισκέπτεται την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΒΟ (πατήστε ΕΔΩ). Δυστυχώς όμως η μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία οχημάτων στην Ελλάδα δείχνει πως
Η ΕΛΒΟ έχει κατασκευάσει 11.000 Mercedes, 600 Hummer, 12.000 φορτηγά, 2.100 λεωφορεία, άρματα μάχης κ.ά.δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να μην δραστηριοποιείται στο βαθμό που της αρμόζει όπως θα ήθελαν οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της χώρας. τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η εν λόγω βιομηχανία, που ιδρύθηκε το 1972, βρίσκεται σε ένα καθεστώς κάπως… περίεργο. Θελήσαμε να μάθουμε ποιο είναι αυτό, και η απάντηση που πήραμε ήταν η εξής: «Βρισκόμαστε υπό ειδική εκκαθάριση αλλά σε λειτουργία. Η επιχείρηση δέχεται παραγγελίες ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα πρόγραμμα παραγωγής οχημάτων του στρατού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η… πολιτική απάντηση που λάβαμε δεν μας ξεκαθάρισε το τοπίο, αλλά μας έδωσε να καταλάβουμε πως αν δεν γίνει άμεσα εκσυγχρονισμός και σχεδίαση, η ΕΛΒΟ θα έχει την τύχη που είχαν στο παρελθόν δεκάδες μικρές και μεγάλες βιομηχανίες οχημάτων. 

 

Διαβάστε επίσης: ΕΛΒΟ Aletis: Ακόμα ένα ελληνικό αυτοκίνητο που δεν πέρασε τη γραμμή παραγωγής….

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης