Ένα αυτοκίνητο με ιδιαίτερη ιστορία βγαίνει στο… σφυρί τις επόμενες ημέρες το οποίο εκτός από όνειρο της Σπάνια BMW με τεράστια ιστορία…δεκαετίας του ’80 είχε και έναν ιδιαίτερο κάτοχο. Πρόκειται για μία BMW M1 η οποία είναι βαμμένη στα αγωνιστικά χρώματα της BMW Motorsport στο πρωτάθλημα Procar και έχουν παραχθεί μόλις… 10 μονάδες!

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει μόλις 7.000 χιλιόμετρα στον χιλιομετρητή του και κατασκευάστηκε από την AHG, παράρτημα της BMW στη Γερμανία. Η αγωνιστική έκδοση της M1 είχε απόδοση που πλησίαζε τους 800 ίππους και ήταν ανάμεσα στα εικονικά αγωνιστικά της εποχής, με θρυλικούς οδηγούς στο τιμόνι της όπως ο Nelson Piquet και ο Niki Lauda. Στην περίπτωση του M1 της δημοπρασίας η απόδοση είναι 350 ίππους από τον 6κύλίνδρο κινητήρα των 3,5 λίτρων, ένα αυθεντικό μοντέλο για συλλέκτες με μεράκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Paul Walker λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων...

Τρίτη φορά σε δημοπρασία η συγκεκριμένη BMW M1

Η ιστορία του αυτοκινήτου αποκτά και μία επιπλέον αξία αφού κάτοχός του ήταν ο αδικοχαμένος Paul Η Porsche κατηγορήθηκε στο ατύχημα του WalkerWalker. Ο Αμερικανός ηθοποιός, γνωστός από τη σειρά ταινιών Fast and Furious, έχασε τη ζωή του τον Νοέμβριο του 2013 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όταν η Porsche η οποία οδηγούσε φίλος του συγκρούστηκε και έπιασε φωτιά. Ο πατέρας του Walker και η κόρη του μάλιστα έκαναν μήνυση στην Porsche με την υπόθεση να κλείνει με συμβιβασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή έναρξης πώλησης της BMW M1 είναι περίπου 300.000€, ενώ έχει ήδη μπει σε δημοπρασία δύο φορές ακόμα από τον Sotheby για 800.000€ και από τον οίκο Mecum για 600.000€.

Στις αρχές του 2020 πουλήθηκε αυτή η BMW E36 M3 του Paul Walker έναντι 316.000€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη ηλεκτρική BMW M είναι ήδη έτοιμη

BMW: Υποχώρησαν 8,4% οι πωλήσεις οχημάτων το 2020

Η νέα οθόνη της BMW θυμίζει τηλεόραση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης