Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

Η ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας, ενώ ολοένα και περισσότερα μοντέλα Μέχρι το 2025 θα κυκλοφορούν σε όλον τον πλανήτη πάνω από 40 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα…κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μέχρι το 2025 θα κυκλοφορούν σχεδόν 40 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα τα οποία θα καταναλώνουν ετησίως 330 δισεκατομμύρια kWh.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βελτιωθεί η απόδοσή τους προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας όπου ένα μεγάλο ποσοστό θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.

Οι απορίες που έχει ο κόσμος είναι πάρα πολλές, ωστόσο μία πολύ σημαντική αφορά στο χρόνο φόρτισης που σήμερα εξαρτάται τόσο από το αυτοκίνητο όσο και από τον ταχυφορτιστή.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο κομμάτι της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υψηλές ταχύτητες φόρτισης

Σε παγκόσμιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ο CTO Digital Power Europe της Huawei, Hariram Για να γίνεται τόσο γρήγορα η φόρτιση θα πρέπει και το ίδιο το όχημα να δέχεται τέτοιες ταχύτητες… Subramanian, έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα σχετικά με την ηλεκτροκίνηση ενώ μίλησε και για τις τάσεις που θα δούμε τα επόμενα χρόνια, όσον αφορά στις υποδομές φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο χρόνο που θα χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να φορτίσει. Έτσι λοιπόν, από μία ώρα που απαιτείται σήμερα για να γεμίσουν οι μπαταρίες σε ένα ηλεκτρικό όχημα θα φτάσουμε στα 10-15 λεπτά με την ισχύς φόρτισης να αγγίζει ακόμα και τα 350kW. Να σημείωσε πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η μέγιστη ταχύτητα φόρτισης είναι τα 50kW.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης