Μπροστά σε ένα πολύ περίεργο γεγονός βρέθηκαν οι Ιταλικές Αρχές όταν βρήκαν και κατάσχεσαν μία σπάνια αλλά ψεύτικη Ferrari Dino. Το εικονικό αυτοκίνητο της ιταλικής φίρμας ανακαλύφθηκε στην Γένοβα το 2008 και αφού εξετάστηκε και ταυτοποιήθηκε ως μη γνήσιο κρατήθηκε από τις τελωνειακές αρχές.

Η Ferrari, όπως είναι λογικό, ζήτησε την άμεση καταστροφή του αυτοκινήτου καθώς τα λίγα Dino που έχουν Στο Μουσείο Αλήθειας και Λάθους της Νάπολι όδευε το Dinoαπομείνει κρατάνε μια πολύ υψηλή τιμή πώλησης κάτι που θα επηρεαζόταν αν κυκλοφορούσαν μη γνήσια μοντέλα στην αγορά. Οι Αρχές της Ιταλίας ωστόσο δεν θέλησαν να καταστρέψουν το όχημα καθώς σκέφτηκαν πως θα ήταν χρήσιμο για μελέτη και εκπαίδευση προσωπικού σε ανάλογες περιπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νομοθεσία άλλωστε τους έδινε το δικαίωμα να εκθέσουν το συγκεκριμένο μη γνήσιο μοντέλο σε μουσείο.

Η Ferrari Dino 246 GT Monza του 1972
 

Κέρδισαν οι τελωνειακές αρχές της Ιταλίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο Dino ήταν τόσο καλά φτιαγμένο που χρειάστηκαν ειδικές γνώσεις και αρκετές ώρες μελέτης προκειμένου να αποκαλυφθεί η ψεύτικη ταυτότητά του. Με τις τεχνολογίες τις οποίες διαθέτουμε σήμερα, με τους τρισδιάστατους εκτυπωτές και την εναλλακτική παραγωγή μικρών εξαρτημάτων είναι πολύ εύκολο να παραπλανήσεις κάποιον και να παράγεις ένα «γνήσιο» μοντέλο χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Η εκπαίδευση πάνω λοιπόν σε αυτήν τη Ferrari Dino ήταν πολύ κομβικής σημασίας για τις Αρχές της Ιταλίας με αποτέλεσμα να παλέψει στα δικαστήρια για να μην καταστραφεί το μοντέλο. Η Ferrari επέμεινε στην καταστροφή του ψεύτικου μοντέλου, ωστόσο οι τελωνειακές αρχές κέρδισαν τη μάχη και η Dino παρέμεινε ανέπαφη, ωστόσο δεν θα μπορούσαν να την εκθέσουν σε κάποιο μουσείο.  Δόθηκαν οι απαραίτητες εγγυήσεις στην Ferrari πως κανείς εκτός από τους εκπαιδευόμενους υπαλλήλους δεν θα έβλεπε το συγκεκριμένο όχημα και έτσι έμεινε μερικώς ικανοποιημένη και η ιταλική φίρμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης