Προσοχή στην Πάρνηθα: Βάζουν παγίδες με φυτεμένα καρφιά σε δασικoύς δρόμους

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021, 22:55
Προσοχή στην Πάρνηθα: Βάζουν παγίδες με φυτεμένα καρφιά σε δασικoύς δρόμους

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     


Ένα απρόσμενο περιστατικό είχαν να αντιμετωπίσουν η εθελοντική πανελλαδική ομάδα για παροχή βοήθειας 4x4 και συγκεκριμένα στην περιοχή της Πάρνηθας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, εντός του δικτύου δασικών δρόμων έχουν τοποθετηθεί παγίδες με καρφιά για τα αυτοκίνητα ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες θύματα έχουν πέσει ακόμα και ποδηλάτες.

Ζημιές και στα 4 ελαστικά έπαθε ο οδηγός του Suzuki Jimny

Κλήση για βοήθεια

Η εθελοντική ομάδα έλαβε κλήση την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στις 17:45 καθώς ένα Suzuki Jimny βρέθηκε ξαφνικά με σκασμένα ελαστικά στο σημείο Βούτημα.

Η ομάδα ενεργοποιήθηκε άμεσα και ένας εθελοντής ξεκίνησε από την Καλλιθέα για την Πάρνηθα έχοντας προμηθευτεί πρώτα 4 ζαντολάστιχα.

Μπάρες με φυτεμένα καρφιά

Ωστόσο το περιστατικό αυτό φαίνεται πω δεν είναι μεμονωμένο. Χαρακτηριστική η ανάρτηση μέλους της Καταγγελίες για τοποθέτηση φυτεμένων καρφιών...εθελοντικής ομάδας που έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ενημερώνω την ομάδα ότι στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας μια ομάδα κυνηγών αγριογούρουνων έχει τοποθετήσει σε αρκετά σημεία μεταλλικές μπάρες με καρφιά φυτεμένα στις λασπολακούβες με σκοπό την αποτροπή τετρακίνητων οχημάτων να κινούνται σε αυτές τις περιοχές. Την περιοχή του Βουτήματος θα συμβούλευα να την αποφεύγετε όλοι. Την περασμένη εβδομάδα οι βοσκοί της περιοχής κατάστρεψαν όλοι τα ζαντολάστιχα τους».

Σε διάφορα σημεία κάποιοι έχουν κλείσει τους δρόμους...

Τέλος καλό όλα καλά

Λίγο αργότερο το περιστατικό έλαβε τέλος, ωστόσο όσοι κινούνται σε αυτό το σημείο καλό είναι να προσέχουν καθώς φαίνεται πως κάποιοι έχουν τοποθετήσει παγίδες…

 

Επισκεφτείτε την Εθελοντική Ομάδα Βοήθειας 4x4 πατώντας ΕΔΩ

 

Χάρη στην βοήθεια της εθελοντικής ομάδας 4x4 όλα κύλησαν χωρίς να υπάρξει κάποιο απρόοπτο...

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021, 22:55