Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το i8 της BMW είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αλλά και προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα που δεν βρίσκονται μόνο σε μορφή πρωτοτύπου αλλά πωλείται εδώ και 1.5 περίπου χρόνο. Δείχνει και είναι
To BMW i8 μπορεί να κινηθεί ακόμα και μόνο με ρεύμα χωρίς να καταναλώνει σταγόνα… βενζίνη!μοναδικό, είναι γρήγορο και με το που κάθεσαι στο κάθισμα του οδηγού αυτομάτως… ζεις το κάτι διαφορετικό.

Κάτω από τα πίσω καθίσματα (τετραθέσιο) βρίσκεται ένας βενζινοκινητήρας μόλις 1.5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 231 άλογα ενώ κάτω από το εμπρός καπό συναντούμε έναν ηλεκτροκινητήρα που με τη σειρά του αποδίδει 131 ίππους. Συνολικά τα 362 άλογα επιταχύνουν το i8 σε 4.4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

To πίσω μέρος του i8...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πωλήσεις και στην Ελλάδα
Με τιμή 155.116 ευρώ (έχει πέσει σε σχέση με το νέο φορολογικό καθεστώς – από 177.000 ευρώ) απευθύνεται σε συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και στην Ελλάδα έχει καταφέρει να δημιουργήσει φανατικούς θαυμαστές ενώ από τη στιγμή που κυκλοφόρησε έχουν ταξινομηθεί 13 μονάδες. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 8 το 2015 και 5 το 2016, με τα δύο να έχουν ταξινομηθεί τον περασμένο Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης: BMW i8: Οδηγούμε το αυτοκίνητο του μέλλοντος στην… Ελλάδα!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BMW i8 πατώντας ΕΔΩ

Το εσωτερικό του εντυπωσιακού super car...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης