Πού και γιατί χρησιμοποιεί drones η Audi;

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020, 13:14
Πού και γιατί χρησιμοποιεί drones η Audi;

Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     


Στις εγκαταστάσεις στο Neckarsulm η Audi κατασκευάζει πολλά μοντέλα της γκάμας, όπως τα, A4 Sedan, A5 H τεχνολογία των drones βοηθά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών στα logistics...Cabriolet, A6, A7 και το A8. Όλα τα παραπάνω μετά την παραγωγή τους σταθμεύουν σε καθορισμένες περιοχές του εργοστασίου και αναμένουν τη φόρτωση τους για να μεταβούν στους τελικούς προορισμούς και τελικά να παραδοθούν στους πελάτες.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η διασφάλιση ότι κάθε αυτοκίνητο θα προωθηθεί αποτελεσματικά και γρήγορα στο νέο ιδιοκτήτη του, γεγονός που απαιτεί ακριβή σχεδιασμό. Για αυτό το λόγο οι άνθρωποι της Audi τρέχουν ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα όπου χρησιμοποιούν στόλο από drones που καθιστά ακόμη πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό τον εντοπισμό των οχημάτων ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα, στον ανοικτό χώρο στάθμευσης του εργοστάσιου, πριν την τελική φόρτωση.

Τα drones κινούνται αυτόνομα αλλά αν χρειαστεί τα χεριζονται εργαζόμενοι της Audi...

Εφοδιάζονται με chip

Ο εντοπισμός του κάθε αυτοκινήτου γίνεται με την τεχνολογία RFID (ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων). Μέσω ραδιοσυχνοτήτων που στέλνουν πληροφορίες γνωρίζουν τι υπάρχει και πού βρίσκεται...Συγκεκριμένα κάθε αυτοκίνητο φέρει chip με ένα μοναδικό κωδικό ο οποίος αναγνωρίζεται από το drone κατά την πτήση του πάνω από τα οχήματα, σε προκαθορισμένες διαδρομές σε ύψος περίπου δέκα μέτρων.

Η θέση του κάθε οχήματος αποθηκεύεται με τεχνολογία GPS και τα δεδομένα μεταδίδονται αυτόματα σε μια βάση δεδομένων μέσω Wi-Fi. Στη συνέχεια, εμφανίζεται το σύνολο των στοιχείων, κατά προέκταση η ακριβής θέση όλων των αυτοκινήτων, σε ένα ψηφιακό χάρτη για περαιτέρω επεξεργασία.

Τα drones απογειώνονται, πετούν και προσγειώνονται εντελώς αυτόνομα ενώ οι εργαζόμενοι της Audi παρακολουθούν την πτήση από φορητό υπολογιστή ή tablet. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα τηλεχειριστήριο για παρέμβαση στην κατά τα άλλα αυτόματη λειτουργία.

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020, 13:14