Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κορυφαίο Megane που πωλείται είναι αυτό με την κωδική ονομασία RS. Πρόκειται για ένα μοντέλο που προσφέρει κορυφαία οδηγική απόλαυση και είναι από τα λίγα της αγοράς που ανήκουν στην κατηγορία των hot hatch και προκαλεί αναστάτωση στους λάτρεις της ταχύτητας.

Κάναμε την έκπληξη και πήγαμε με το νέο Megane RS στον Μανώλη για να το οδηγήσει...

Επιδόσεις… φωτιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γαλλικό μοντέλο εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 1.8 λίτρων, το οποίο αποδίδει 280  Η τελική του RS αγγίζει τα 250 χλμ./ώραίππους και παράγει 390Nm ροπή. Στη γλώσσα των αριθμών, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Νούμερα που δεν συναντούμε… καθημερινά από ένα αυτοκίνητο με τέτοιο κινητήρα. Ένα επίσης χαρακτηριστικό του RS είναι η τετραδιεύθυνση με την οποία εφοδιάζεται και στην πράξη βοηθά τον οδηγό να «στρίβει» καλύτερα καθώς οι πίσω τροχοί έχουν τη δυνατότητα να στρίβουν και αυτοί…

Ο Μανώλης απολαμβάνει την εικόνα του Renault Megane RS...

Υψηλή φορολογία

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει φανατικούς φίλους ακόμα και στην Ελλάδα αλλά η τιμή του κυμαίνεται οριακά πάνω από τα 43.000 ευρώ (λόγω φορολογίας), λειτουργεί αποτρεπτικά σε όσους θέλουν να το αποκτήσουν.

Προς το παρόν κυκλοφορούν λίγα στους ελληνικούς δρόμους, οπότε δώσαμε την ευκαιρία σε έναν φανατικό φίλο του Megane RS να το δει από κοντά και να το οδηγήσει. Τον επισκεφτήκαμε στην επιχείρησή του και του κάναμε την έκπληξη με το γαλλικό πύραυλο. Όπως θα δείτε στο παρακάτω video, όχι μόνο το ευχαριστήθηκε αλλά είναι σίγουρα πως η εμπειρία θα του μείνει αξέχαστη…

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Renault Megane RS πατήστε ΕΔΩ

 

Δείτε το σχετικό video…

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης