Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μονοθέσια της Formula 1 είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει σε τέσσερις τροχούς στον πλανήτη. Τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν την ικανότητα να κινούνται πάρα πολύ γρήγορα, να ξεπερνούν για… πλάκα τα 300χλμ./ώρα, να αντέχουν για εκατοντάδες χιλιόμετρα σε ακραίες συνθήκες και πολλά άλλα.

Εκκίνηση και τέρμα γκάζι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνές σε αγώνα Formula 1 είναι η εκκίνηση. Είναι η στιγμή που οι πιλότοι Ο Carlos Sainz με McLaren κατάφερε σε 5,1 δευτ. να αγγίξει τα 200χλμ./ώραδίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους και σε συνδυασμό με τις ικανότητες του μονοθεσίου προσπαθούν να πλασαριστούν στην καλύτερη δυνατή θέση. Ο κινητήρας πιέζεται στο maximum, η αδρεναλίνη ανεβαίνει κατακόρυφα και το θέαμα είναι συναρπαστικό.

Έχετε όμως αναρωτηθεί πόσο γρήγορα επιταχύνουν από στάση μέχρι τα 200χλμ./ώρα τα μονοθέσια της Formula 1; Στον πρόσφατο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία  τα δεδομένα έδειξαν πως ταχύτερος πιλότος ήταν ο Carlos Sainz με McLaren. Ο Ισπανός πιλότος της McLaren ήταν ο πιο γρήγορος στο… 0-200χλμ./ώρα που κατάφερε να το πετύχει σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα. Ακολούθησε ο Kimi Raikkonen με Alfa Romeo και 5,4 δευτερόλεπτα ενώ τρίτος ταχύτερος πιλότος σε επιτάχυνση 0-200χλμ./ώρα, ήταν ο Max Verstappen με Red Bull και 5,45 δευτερόλεπτα.

Ταχύτεροι 0-200χλμ./ώρα*

  1. Carlos Sainz 5,1 δευτ.
  2. Kimi Raikkonen 5,4 δευτ.
  3. Max Verstappen 5,45 δευτ.

* Από GP Πορτογαλίας

 

Ο Kimi Raikkonen με Alfa Romeo επιτάχυνε από στάση στα 200χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα

 

Τρίτος ταχύτερος στο 0-200χλμ./ώρα της εκκίνησης στο GP της Πορτογαλίας ήταν ο Max Verstappen με Red Bull

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης