Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Στο zougla.gr μας αρέσει να δοκιμάζουμε ο,τιδήποτε… κινείται, είτε έχει ρόδες είτε όχι! Αυτή τη φορά και επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, εύκολο, ευχάριστο,
Οι φουσκωτές σανίδες είναι ελαφριές και βολικές για μικρούς και μεγάλους…προσιτό και που να απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Με λίγα λόγια πήραμε ένα SUP, δηλαδή μία σανίδα (σαν αυτές του σερφ) που ο αναβάτης χρησιμοποιώντας ένα κουπί περνά ευχάριστα και πολλές ώρες στη θάλασσα.

Αρκετοί θα αναρωτηθούν πως είναι δύσκολο να μεταφέρεις μία σανίδα με το αυτοκίνητό σου, ωστόσο η λύση για τους περισσότερους χομπίστες έρχεται με τα φουσκωτά SUP που αποθηκεύονται αλλά και μεταφέρονται πολύ εύκολα. Αυτό τουλάχιστον ακούγεται, οπότε αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε για να δούμε πόσο εύκολο είναι και στην πράξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το σχετικό video…


SUP στη… Σύρο
Πριν από λίγες ημέρες βρεθήκαμε στη Σύρο με το Nissan Navara τελευταίας γενιάς, ένα επαγγελματικό
Κάνοντας SUP γυμνάζεις όλο το σώμα, από τετρακέφαλους, γάμπες, κοιλιακούς, ώμους, δικέφαλους, πλάτη, στήθος…όχημα που χρησιμοποιείται πολύ και από φίλους των σπορ. Λόγω του χώρου της καρότσας η μεταφορά αντικειμένων είναι εύκολη, πόσο δε όταν έχεις να μεταφέρεις ένα σάκο που μέσα σε αυτόν υπάρχει η φουσκωτή σανίδα και ο εξοπλισμός της.

Στη Σύρο μας υποδέχτηκε ο Αλέξης Μαρατζίδης μαζί με τον γιο του Παύλο, οι οποίοι μας πήγαν σε μία ιδιαίτερη παραλία του νησιού. Συγκεκριμένα στην παραλία Φάμπρικα που βρίσκεται 9 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη και στη νότια πλευρά του νησιού. Καθαρά νερά, ήρεμα, με άμμο, αποδείχτηκε ιδανική για εξάσκηση με το SUP.

Κερασάκι στην… τούρτα, το νησάκι Άμπελος που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση και όπως καταλαβαίνετε ιδανικό για την περίσταση…

Το σίγουρο είναι πως καρχαρίες θα δείτε μόνο στην... ακτή!

Εύκολη μεταφορά
Το SUP που είχαμε στα χέρια μας ήταν ένα JOBE Yara 10.6 Allround χωρητικότητας 310 λίτρων και απευθύνεται κυρίως σε χομπίστες. Πρόκειται για ένα πλατύ «σκάφος», που βοηθά στο να παραμένεις Το φούσκωμα διαρκεί περίπου 5-7 λεπτάσταθερός πάνω σε αυτό, είναι ιδανικό για όλες τις συνθήκες και μπορείς να παίξεις ευχάριστα με τα μικρά κύματα. Το βάρος του είναι 9 κιλά και μπορεί να μεταφέρει άνετα έναν αναβάτη βάρους 120 κιλών.

Με το συγκεκριμένο και όπως άλλωστε θα δείτε και στο σχετικό video, το… ξεπακετάρισμα γίνεται πολύ εύκολα ενώ η μεταφορά στην πλάτη το καθιστά ιδανικό αξεσουάρ για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ένα επίσης θετικό στοιχείο αφορά στη χρήση από όλη την οικογένεια…

Τις σανίδες της JOBE εισάγει η εταιρεία Μοτοδυναμική (Yamaha κ.λπ). Η τιμή του Yara 10.6 Allround, αγγίζει τα 950 ευρώ και περιλαμβάνει όλα τα αξεσουάρ και την τσάντα μεταφοράς.

Ο σάκος εξυπηρετεί σε θέμα αποθήκευσης και μεταφοράς
Βγάζεις τα αξεσουάρ και αρχίζεις το 'στήσιμο'
Η διαδικασία φουσκώματος διαρκεί 5-7 λεπτά
Απέναντι από τη παραλία Φάμπρικα στη Σύρο βρίσκεται το νησάκι Άμπελος και μπορείτε να πάτε πολύ εύκολα με ένα SUP...

Το καλοκαίρι έφτασε...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης