Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές συζητήσεις γίνονται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα Κάθε μήνα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυξάνονταιδιαθέσιμα μοντέλα είναι πλέον πολλά ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται πώς πάνε οι πωλήσεις αυτών των αυτοκινήτων.

Ηλεκτρικά μπορούν να θεωρηθούν τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα λεγόμενα Plug in hybrid. Τα πρώτα κινούνται αποκλειστικά και μόνο με ρεύμα ενώ τα δεύτερα συνδυάζουν κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα και μπορούν να κινούνται, είτε με καύσιμο, είτε με ρεύμα είτε συνδυαστικά. Και στις δύο περιπτώσεις η φόρτιση γίνεται από πρίζα αλλά και όταν γίνεται ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση ή το φρενάρισμα.

To Peugeot 208 είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό μοντέλο στην Ελλάδα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηλεκτρικά και Plug In Hybrid

Από την αρχή του έτους και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) έχουν ταξινομηθεί 639 αυτοκίνητα που φορτίζουν με ρεύμα ενώ από αυτά, τα 208 αφορά αμιγώς ηλεκτρικά.

Στην κορυφή των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκεται το Peugeot 208 με 54 ταξινομήσεις και ακολουθούν τα BMW i3 και Skoda Citigo.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης