Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεταφορά ενός ζώου με αυτοκίνητο πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο και να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Σε μια πρόσφατη μελέτη, η Nissan διαπίστωσε ότι, λόγω του Covid-19, αυτό το καλοκαίρι, το 71% των ταξιδιωτών νιώθουν πιο άνετα όταν ταξιδεύουν με αυτοκίνητο σε σχέση με το αεροπλάνο, ενώ η μελέτη έδειξε ότι κατά την πανδημία σημειώθηκε αύξηση στις υιοθεσίες κατοικίδιων ζώων.

Μία λάθος τακτική που χρησιμοποιούν πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευκολία ή ασφάλεια;

Για λόγους ευκολίας, κάποιοι ιδιοκτήτες επιτρέπουν στα σκυλιά τους να καθίσουν στο πίσω κάθισμα ή τα τοποθετούν, ανεξέλεγκτα, στον χώρο των αποσκευών.

Ο Αμερικανικός Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών ανέφερε ότι 84% των Αμερικανών πραγματοποίησαν πρόσφατα μετακινήσεις με το κατοικίδιο τους στο αυτοκίνητο, αλλά μόνο το 16% χρησιμοποίησε κάποιο σύστημα ασφαλούς μεταφοράς τους. Στην ίδια μελέτη, ένας στους έξι παραδέχτηκε ότι οδηγούσε με τον σκύλο στην αγκαλιά του.

Η Nissan κάνει έρευνα στον τομέα μεταφοράς κατοικίδιων και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε πολλά μοντέλα της (στη φωτό το Roque, που κυκλοφορεί στην Αμερική) έχει ανέσεις, αλλά και συστήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και τη σωστή μεταφορά τους.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να μπορείτε να μεταφέρετε με ασφάλεια το κατοικίδιό σας;

Αγκράφα: Ένας συνιστώμενος τρόπος για να ασφαλίσετε ένα κατοικίδιο ζώο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα λουρί τύπου σαμαριού στο κατοικίδιο, στη θέση του πίσω καθίσματος. Περάστε τη ζώνη ασφαλείας μέσω ενός βρόχου στην πλάτη του σαμαριού ή κάτω από αυτή, συμβουλευόμενοι πάντοτε το εγχειρίδιο χρήσης του σαμαριού εντός του αυτοκινήτου. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση για να διασφαλιστεί ότι τα σκυλιά μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους παραμένουν καθισμένα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πρόσδεση: Μια άλλη επιλογή είναι η πρόσδεση των κατοικίδιων ζώων, που συχνά αναφέρεται ως ζώνη ασφαλείας κατοικίδιου. Αυτός ο τύπος συγκράτησης προσφέρει μια ανέξοδη και γρήγορη λύση για την ασφάλεια των κατοικίδιων. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το σύστημα συγκράτησης προσαρμόζεται στο κολάρο ή το σαμάρι του κατοικίδιου ζώου και συχνά προσαρτάται στο όχημά σας είτε στην πόρπη της ζώνης ασφαλείας ή στην ειδική υποδοχή για το παιδικό κάθισμα, βοηθώντας τον σκύλο σας να μην κινείται μέσα στο όχημα.

Τα σκυλιά έχουν ειδικές ζώνες ασφαλείας...

Κλουβιά μεταφοράς: Η χρήση ενός ασφαλούς κλουβιού μεταφοράς κατοικιδίων είναι ένας άλλος τρόπος για να ταξιδέψετε με ασφάλεια, παρέα με τον αγαπημένο σας σκύλο. Τα μικρότερα σκυλιά μπορούν να φιλοξενηθούν σε ένα φορητό κλουβί που μπορεί να ασφαλιστεί στα πίσω καθίσματα με τις ζώνες ασφαλείας και σε συνδυασμό με μαξιλάρια για να περιοριστεί η κίνηση. Τα μικρότερα κλουβιά μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα, πίσω από ένα από τα μπροστινά καθίσματα. Τα μεσαία και μεγαλόσωμα κατοικίδια ζώα πρέπει να τοποθετούνται σε ένα ανθεκτικό κλουβί που θα ασφαλίζεται στον χώρο αποσκευών σε SUV ή φορτηγά. Και στις δύο περιπτώσεις, το κλουβί πρέπει να στερεωθεί στο όχημα όσο το δυνατόν ασφαλέστερα.

Σωστός τρόπος μεταφορας είναι η χρήση ειδικού κλουβιού το οποίο δένει στο πίσω κάθισμα.

Διαχωρισμός περιοχών: Τα διαχωριστικά της περιοχής του φορτίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διατηρήσουν τα κατοικίδια ζώα πίσω από την τελευταία σειρά καθισμάτων ενός SUV. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τα μεγαλόσωμα σκυλιά μακριά από τον χώρο των επιβατών όσο ταξιδεύετε.

 

Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα για το τι πρέπει να κάνετε ή όχι όταν μεταφέρετε σκυλί με το αυτοκίνητό σας…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης