Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Για πολύ κόσμο και ιδίως για τους φίλους του αυτοκινήτου τα παλιά super car είναι τα.. καθαρόαιμα υπεραυτοκίνητα με τα πολλά κυβικά, άλογα και ήχο που σπάει κόκκαλα.

Ένα από αυτά είναι και η Τέτοια αυτοκίνητα μας έχουν κάνει να ονειρευτούμε πολλές φορές…Lamborghini Diablo που όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1990 κατάφερε να δημιουργήσει πάθη και όνειρα καθώς ήταν ελάχιστοι αυτοί που είχαν τη δυνατότητα να την αποκτήσουν.

Αυτή είναι και η πραγματικότητα αφού μόλις 3.000 Diablo (περίπου) πέρασαν το εργοστάσιο παραγωγής της Lamborghini. Ελάχιστες από αυτές έφεραν την κωδική ονομασία SV και όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί οι Diablo SV που πουλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε και… ακούστε την Lamborghini Diablo SV επί ελληνικού εδάφους

Σε… καλά χέρια

Μία από αυτές (ίσως και η μοναδική που κυκλοφορεί με ελληνικές πινακίδες) βρίσκεται ανάμεσά μας και προκαλεί δέος σε όσους έχουν τη χαρά να την δουν από κοντά.

Ανήκει στον οδηγό αγώνων Ανδρέα Κεχαγιά (στην φωτογραφία δεξιά), τον οποίο οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού τον θαυμάζουν σε αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων.

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε άλλωστε να περνά… καλύτερα, ιδίως όταν βρίσκεται στα χέρια κάποιου που γνωρίζει από ταχύτητα και αρκετά συχνά την δοκιμάζει σε διάφορες πίστες.

12κύλινδρο μοτέρ 5.7 λίτρων...


Επιδόσεις κόλαση

Η συγκεκριμένη εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο V12 χωρητικότητας 5.7 λίτρων και αποδίδει 530 ίππους ενώ παράγει 605 Nm ροπή. Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα σχεδόν αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα.

Αυτή την Diablo SV συναντήσαμε από κοντά και όπως θα δείτε είπαμε να την βάλουμε μπροστά για να ακούσουμε και να ζήσουμε λίγο αυτό το κάτι μοναδικό που χαρίζει στους ιδιοκτήτες της…

H Lamborghini Diablo SV. Σπάνιο αυτοκίνητο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης