Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δύο περίπου μήνες θα κάνει την εμφάνισή της η νέα γενιά του VW Tiguan, η δεύτερη του δημοφιλούς οχήματος ελευθέρου χρόνου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Με πωλήσεις που
Για πρώτη φορά θα δούμε το VW Tiguan με κινητήρα diesel 1.600 κ.εκ.έχουν αγγίξει τις 2.7 εκατομμύρια μονάδες σε 9 χρόνια είναι σίγουρο πως το νέο Tiguan δεν θα είναι ένα αυτοκίνητο που θα περάσει απαρατήρητο. Το αντίθετο μάλιστα, κάτι που φαίνεται από τις αντιδράσεις τόσο του κοινού που το έχει δει σε φωτογραφίες όσο και των εισαγωγέων – αντιπροσώπων που το έχουν επεξεργαστεί από κοντά…

Γνωρίζοντας την επιτυχία του νέου Tiguan πριν καν κυκλοφορήσει, οι άνθρωποι της μάρκας έχουν ήδη ένα μεγάλο πονοκέφαλο. Όχι κακό αλλά… καλό, καθώς η ζήτηση έχει ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθεί όταν το μοντέλο εμφανιστεί στις αγορές. Με λίγα λόγια το πρόβλημα βρίσκεται στην κάλυψη της ζήτησης που θα έχει και επειδή μένουμε στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης μην έχετε την αίσθηση πως η ζήτηση δεν θα είναι μεγάλη.

Το VW Tiguan δεν είναι απλά ένα υπερυψωμένο αυτοκίνητο αλλά ένα όχημα με δυνατότητες εκτός δρόμου...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα φτάσει η ζήτηση;
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο αριθμός των VW Tiguan που θα έρθουν στη χώρα μας θα αγγίξει τις 700 μονάδες μέχρι τέλος του έτους. Αν και το νούμερο φαντάζει μεγάλο (λόγω της οικονομικής κρίσης) στην πραγματικότητα και όπως δείχνουν τα δεδομένα δεν θα είναι αρκετές για να καλύψουν τους πελάτες της VW. Πονοκέφαλος για τα στελέχη της εισαγωγικής εταιρείας που ήδη ψάχνουν να βρουν περισσότερες μονάδες.

Να σημειώσουμε πως η νέα γενιά του VW Tiguan θα είναι διαθέσιμη με κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1.4 λίτρων ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξει και έκδοση diesel χωρητικότητας 1.6 λίτρων, που θα αντικαταστήσει την δίλιτρη που πωλείται μέχρι σήμερα. Η αρχική τιμή θα βρίσκεται πολύ κοντά στα 25.000 ευρώ και θα ανεβαίνει ανάλογα με τα αξεσουάρ και τον επιπλέον εξοπλισμό που θα επιθυμεί ο πελάτης.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το Tiguan στην ιστοσελίδα της VW πατώντας ΕΔΩ

Το Tiguan είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες του σύγχρονου οδηγού...
Νέα σχεδίαση, νέα προοπτική...
Το εσωτερικό του VW Tiguan 2ης γενιάς...
Η τετρακίνηση ενεργοποιείται από αυτόν τον περιστροφικό διακόπτη...

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης