Ποιες είναι οι γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας του Suzuki Jimny;

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 13:49
Ποιες είναι οι γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας του Suzuki Jimny;

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       


Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό στα οχήματα με ικανότητες εκτός δρόμου είναι οι γωνίες που διαθέτουν.

Όσο μεγαλύτερες είναι οι γωνίες, προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας αλλά και όσο μεγαλύτερη η απόσταση από το έδαφος τόσο ο οδηγός μπορεί να κινηθεί πιο άνετα, να ξεπεράσει εμπόδια και φυσικά να μην κάνει ζημιές στο αμάξωμα.

Το ύψος από το έδαφος και οι γωνίες στο νέο Suzuki Jimny

Ικανό εκτός δρόμου...

Το Suzuki Jimny χαρακτηρίζεται από τις ικανότητες που έχει σε εκτός δρόμου συνθήκες και αυτό αποτυπώνεται στα νούμεΗ απόσταση από το έδαφος είναι 21 μοίρεςρα από τα παραπάνω στοιχεία.

Συγκεκριμένα, η γωνία προσέγγισης είναι 37 μοίρες, η αντίστοιχη διαφυγής 49 μοίρες ενώ η γωνία ράμπας φτάνει τις 28 μοίρες.

Επιπλέον τα 21 εκατοστά απόσταση από το έδαφος χαρίζουν στη νέα γενιά αυτό το κάτι παραπάνω που αναζητούν οι φίλοι της φύσης και της περιπέτειας.


Δείτε το... πείραμα που κάναμε με το Suzuki JimnyΌχι λόγια αλλά πράξεις...

Έχετε όμως αναρωτηθεί πως είναι αυτές οι γωνίες; Πώς φαίνονται από μία άλλη οπτική πλευρά εύκολα Σηκώσαμε στον... αέρα το Jimny για να δούμε πως φαίνονται στο μάτι αυτές οι... μοίρες και... κατανοητά; Για να το δούμε στην πράξη επισκεφτήκαμε την πίστα 4x4, Attart Off Road Park στην περιοχή της Κερατέας και ζητήσαμε τη βοήθεια του εκπαιδευτή οχημάτων 4x4 Στέφανου Αττάρτ.

Όπως θα διαπιστώσετε το πείραμα ήταν πολύ διαφορετικό από όσα έχετε συνηθίσει αλλά το αποτέλεσμα πολύ κατανοητό. Να σημειώσουμε πως το ιαπωνικό μοντέλο εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων με 102 ίππους και η τιμή του αγγίζει τα 16.270 ευρώ.  

Δείτε στο videο που φτιάξαμε τις... γωνίες του Jimny και θα καταλάβετε.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Suzuki Jimny πατήστε ΕΔΩΣηκώνουμε το Jimny από πίσω και βλέπουμε πότε θα... ακουμπήσει η μάσκα για να μάθουμε τη γωνία προσέγγισης


Όταν το σηκώσαμε από μπροστά είδαμε τις μοίρες διαφυγής που είναι 49

Φυσικά με ένα Jimny θα περάσεις εύκολα και ευχάριστα νερολακούβες...


Το πείραμα το πραγματοποιήσαμε χάρη στη βοήθεια του εκπαιδευτή οχημάτων 4x4 Στέφανου Αττάρτ...Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 13:49