Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο… κορονοϊός έχει αλλάξει σημαντικά την καθημερινότητα μας και από όλο αυτό που ζούμε τους τελευταίους μήνες δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί ο κλάδος του αυτοκινήτου.

Παρ’ όλα αυτά, τα νέα μοντέλα συνεχίζουν να παρουσιάζονται και να διατίθενται κανονικά καθώς η αγορά δείχνει να επιστρέφει σιγά – σιγά σε κανονικούς ρυθμούς.

Μέσω διαδικτύου παρουσιάστηκε στην Ελλάδα η νέα BMW X1 xDrive25e

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνδυασμός βενζίνης και ρεύματος

Στην Ελλάδα ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους νέα μοντέλα και εκδόσεις. Μεταξύ άλλων και η BMW X1 xDrive25e η οποία παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους μέσω διαδικτύου (συγκεκριμένα από τις εγκαταστάσεις Logistics της BMW Hellas στον Ασπρόπυργο).

Πρόκειται για μία έκδοση που συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος μάλιστα φορτίζει και από μία απλή κοινή πρίζα.

Το πιο δημοφιλές premium όχημα ελευθέρου χρόνου...

Με 220 ίππους

Το υβριδικό σύστημα κίνησης του γερμανικού μοντέλου αποτελείται από έναν 3-κύλινδρο κινητήρα βενζίνης, Μόνο με το ρεύμα η BMW Χ1 μπορεί να καλύψει αποστάσεις πάνω από 50 χλμ.που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν συνολική ισχύ 220 ίππων και ροπή 385 Nm. Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 193 χλμ./ώρα.

Σημαντικό στοιχείο το γεγονός ότι, η X1 xDrive25e μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για περισσότερα από 50 χιλιόμετρα καθώς η χωρητικότητας της μπαταρίας που βρίσκεται στο πίσω μέρος είναι στα 10kWh. Η νέα αυτή έκδοση είναι τετρακίνητη, καθώς ο κινητήρας βενζίνης δίνει την κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα και ο ηλεκτροκινητήρας στον πίσω.

Η παρουσίαση έγινε μέσω της πλατφόρμας WEBEX. Στη φωτογραφία διακρίνονται ο επικεφαλής των ηλεκτρικών οχημάτων BMW Αντώνης Αδάναλης (δεξιά) και ο product manager του BMW Group Νίκος Καψής

Διάρκεια φόρτισης

Η φόρτιση μπορεί να γίνει από μία απλή πρίζα σε 5 ώρες ή σε λιγότερο χρόνο αν ο φορτιστής είναι AC. Με κάθε αγορά φορτίζεις για 2 χρόνια δωρεάν!Επίσης η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται με ανάκτηση ενέργειας και με την επιλογή Save Battery που έχει στη διάθεσή του ο οδηγός. Μάλιστα ο χρήστης μπορεί για… δύο χρόνια να μην πληρώσει καθόλου ρεύμα καθώς η εταιρεία προσφέρει (για τους ιδιώτες) δωρεάν υπηρεσίες δημόσιας φόρτισης στο Δίκτυο «Φορτίζω».

Η τιμή αγγίζει τα 55.610 ευρώ, ενώ για όσους επιθυμούν να το αποκτήσουν εταιρικό, να σημειώσουμε πως είναι μηδενικός ο φόρος εταιρικής χρήσης.

 

Ένα όχημα ελευθέρπυ χρόνου που καλύπτει πολλές ανάγκες...

Το εσωτερικό της X1 XDrive25e

 

H οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα...

 

Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές ο πίνακας οργάνων παραμένει, στη X1, αναλογικός...

 

Τα καθίσματα του μοντέλου...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης