Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώρες, ώρες ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να συνειδητοποιήσει το πόσο επικίνδυνη είναι ή μπορεί να γίνει  μία Δεν χρειάζεται να προκαλείς την τύχη σου…κατάσταση. Το έχουμε γράψει αρκετές φορές αλλά δυστυχώς η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει και αναρωτιόμαστε πότε θα βρεθεί μία λύση αποδεκτή από όλους.

Ο λόγος γα την κίνηση ηλεκτρικών πατινιών σε δημόσιους δρόμους όπου οι αναβάτες δείχνουν να μην καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κάνουν τόσο για τους ίδιους όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς. Σε μία εποχή που οι οδηγοί έχουν το μυαλό τους… άλλο και αρκετοί παίζουν με το τηλέφωνό τους δεν θέλει και πολύ για να γίνει το κακό.

Εικόνα σε φανάρι: Αυτοκίνητο, μοτοσικλέτες και ηλεκτρικό πατίνι...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβληματισμός…

Όπως θα δείτε χαρακτηριστικά η αναβάτης ενός ηλεκτρικού πατινιού κινείται στην αριστερή μεριά του δρόμου Αν συμβεί ατύχημα με πατίνι στο δρόμο ποιος πληρώνει τη ζημιά;χωρίς βεβαίως να υπολογίζει τους κινδύνους, προκαλώντας σε κάθε περίπτωση την τύχη της. Η εικόνα μιλάς από μόνη της και θα πρέπει να προβληματίσει όλο τον κόσμο και ιδίως τους υπεύθυνους.

Από την άλλη όμως και για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να υπάρξουν ή και να φτιαχτούν δρόμοι που θα μπορούν να κινηθούν όλα αυτά τα νέα ηλεκτρικά οχήματα, άνετα αλλά κυρίως με ασφάλεια. Μην ξεχνάμε πως το Κράτος εισπράττει χρήματα από τις αγορές τέτοιων μεταφορικών μέσων και θα πρέπει ορισμένα από τα «κέρδη» που βγάζει να τα επενδύει στην ασφάλεια των πολιτών…

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης