Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

To ταξίδι τους από το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας στο βορειότερο της Ευρώπης και μετά από 4.000 χιλιόμετρα, ολοκλήρωσαν οι Κώστας και Γιώργος Μητσάκης.

Πατέρας και γιος εκκίνησαν από το ελληνικό ακρωτήριο Ταίναρο και οδηγώντρας την Honda Africa Twin CRF 1000 έφτασαν στο ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατέρας και γιος ποζάρουμε ακουμπισμένοι στην υδρόγειο σφαίρα του Nordkapp

 

Όνειρο ζωής…

Για πολλούς ταξιδευτές, το Nordkapp, το βορειότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης, αντιπροσωπεύει ένα Τέτοιο ταξίδι είναι όνειρο χωής για πολλούς αναβλατες…όνειρο ζωής.

Κι όχι άδικα, αφού τα ειδυλλιακά σκανδιναβικά τοπία, οι γεωγραφικές συντεταγμένες του μακρινού βορρά, η θέα του απέραντου Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού, όλα αυτά –αλλά και πολλά ακόμα– αποτελούν τις Σειρήνες που έλκουν τους ρομαντικούς οδικούς ταξιδιώτες στο ιδιότυπο “προσκύνημα” του Nordkapp στη βόρεια Νορβηγία.

Μεγάλη προσοχή απαιτείτε για τους ταράνδους στο νορβηγικό βορρά

Το τέλος της Ευρώπης…

Το Nordkapp, που εντοπίζεται στη βόρεια ακτή του νησιού Magerøya (το νησί συνδέεται με υποθαλάσσιο Το zougla.gr στηρίξε την προσπάθεια των Κώστα και Γιώργου Μητσάκη…τούνελ), βρίσκεται σε 71° 10′ 21″ βόρειο γεωγραφικό πλάτος και απέχει περίπου 2.102 χιλιόμετρα από τον Βόρειο Πόλο. Πρόκειται για έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό –καθώς σηματοδοτεί το τέλος της ηπείρου μας– και τον επισκέπτονται πάνω από 200.000 τουρίστες ετησίως, που έρχονται για να απολαύσουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το φαινόμενο του «Ήλιου του Μεσονυχτίου».

Στον χώρο του Nordkapp υπάρχει ένα φουτουριστικό τουριστικό κτίσμα, το μνημείο του Barn Av Jorden «Τα Παιδιά του Κόσμου», η πέτρινη στήλη με τις πόλεις του ήλιου και φυσικά η διάσημη υδρόγειος σφαίρα…   

 

 

Το μνημείο του Barn Av Jorden «Τα Παιδιά του Κόσμου»

 

Μόλις 45 χιλιόμετρα από το Nordkapp

Ο δρόμος προς το Nordkapp μόλις είχε ανοίξει από τα χιόνια του χειμώνα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης