Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το να οδηγείς ένα SUV ή στα ελληνικά, όχημα ελευθέρου χρόνου, δε σημαίνει πως το έχεις για να Έχεις SUV; Πρέπει να το ευχαριστιέσαι σε κάθε ευκαιρία…κινείσαι εντός πόλης, άντε το πολύ να το χρησιμοποιείς για κανένα ταξιδάκι. Με την πρώτη ευκαιρία πρέπει να αναζητάς νέους προορισμούς, να βγαίνεις εκτός δρόμου και να «δοκιμάζεις» το αυτοκίνητο σε σημεία που τα κανονικά επιβατικά δεν μπορούν να κινηθούν.

Έχοντας στα χέρια μου το ανανεωμένο Nissan Qashqai και μάλιστα στην κορυφαία του έκδοση 1.6 diesel με 130 ίππους και μάλιστα 4×4 το… χειρότερο που θα μπορούσα να κάνω στο εαυτό μου είναι να το οδηγήσω στην πόλη. Το σκέφτηκα και προγραμμάτισα ένα ταξιδιωτικό στην… Ελαφόνησο, καθώς ήθελα να δω πως μπορεί να είναι ένα νησί αυτήν την περίοδο ή καλύτερα πώς είναι να βουτάς στη θάλασσα με θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου!

Δείτε το video από την εκδρομή με το Nissan Qashqai στην παραλία Μυλοκοπή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν πάμε στη… Μυλοκοπή;
Λόγω απόστασης όμως η σκέψη με προβλημάτιζε και όταν ένας φίλος μου είπε: «Γιατί δεν πας στην Μυλοκοπή που είναι και δίπλα, κοντά στο Λουτράκι» το σκέφτηκαν καλύτερα.

Για να πω όμως την αλήθεια όπως μου περιέγραψε την παραλία και τόσο κοντά στην Αθήνα, δεν μπορούσα να πιστέψω πως αυτό που άκουγα θα ίσχυε και στην πράξη.

Στο χάρτη μπορείτε να δείτε πόσο κοντά στην Αθήνα και δίπλα στο Λουτράκι βρίσκεται η συγκεκριμένη παραλία

Πολύ κοντά στην Αθήνα
Χωρίς πολύ σκέψη το ταξίδι προγραμματίστηκε και μπήκε στο πρόγραμμα. Σε μία ώρα και κάτι από την Τέτοιες παραλίες πρέπει να τις έχουμε στα υπόψηΑθήνα και περνώντας από το Λουτράκι, κατευθύνθηκα προς την Περαχώρα.

Πολύ σύντομα μπήκα στο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία και μετά από 2 χιλιόμετρα χωματόδρομου έφτασα σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Μπροστά μου συνάντησα έναν γραφικό κόλπο, με μία διπλή παραλία και καθαρά νερά. Αυτή είναι η παραλία Μυλοκόπη!

Παραλία Μυλοκοπή κοντά στο Λουτράκι με Nissan Qashqai

Για να κατέβεις (και να ανέβεις) το χωματόδρομο προς την παραλία καλό είναι να έχει 4×4Βουτιά τον Οκτώβρη
Έφτασα άνετα, χωρίς να μου κοστίσει πολλά σε καύσιμα (η κατανάλωση έδειξε 5.8 λίτρα) και το γεγονός ότι είχα στα χέρια μου την τετρακίνητη έκδοση αποδείχτηκε ιδανική για την περίσταση.

Η… βουτιά στα καταγάλανα νερά δικαίωσε την επιλογή και με έβαλε σε σκέψη να αναρωτηθώ γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί χειμερινοί κολυμβητές. Το σίγουρο είναι πως ανανέωσα το ραντεβού μου με την παραλία το καλοκαίρι και γατί όχι ακόμα και μέσα στο χειμώνα.

Αθήνα – παραλία Μυλοκοπή*
Απόσταση: 100χλμ. περίπου
Ώρα: 60-80 λεπτά
Χωματόδρομος: 2 χλμ.
Κόστος καυσίμων: 15 ευρώ
*με Nissan Qashqai 1.6 diesel 4×4

Τα κρυστάλλινα νερά σε προκαλούν να βουτήξεις και με... κρύο (φωτό αρχείου)
Η παραλία Μυλοκοπή βρίσκεται 15-20 λεπτά από το Λουτράκι
Οδηγείς για 15 λεπτά από Λουτράκι προς Περαχώρα και μετά προς Σχίνο και βγαίνεις από το δρόμο...
Οδηγείς για περίπου 2 χιλιόμετρα στο χώμα
Μέχρι να κατέβεις στην παραλία περνάς από... δάσος!
Η εμπειρία και μόνο αξίζει... χειμώνα - καλοκαίρι!
Φτά-φτα-φτάσαμε!

Καλού κακού αυτή την περίοδο και για λόγους ασφαλείας (βλέπε... τσούχτρες) έβαλα και την στολή

Άλλος κόσμος στη Μυλοκοπή!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης