Ο σχεδιαστικός οίκος Fifteen Eleven Design, ετοιμάζει μία μοντέρνα έκδοση του θρυλικού μοντέλου της Συνεργασία Porsche και Volkswagen το 1969Porsche, την 914. Το διάσημο γερμανικό μοντέλο το οποίο κατασκευάστηκε έπειτα από συνεργασία της Porsche και της Volkswagen μεταξύ του 1969 και του 1976, θα είναι εξοπλισμένη με πολλά μηχανικά μέρη από την 987 Cayman S με εξαιρετικές επιδόσεις και πανέμορφη ρετρό σχεδίαση.

Το σήμα κατατεθέν της κλασικής 914 ήταν η ανοιχτή οροφή τάργκα, κάτι που οι σχεδιαστές της Fifteen Eleven Design φρόντισαν να διατηρήσουν. Δεν είναι ακριβώς τάργκα αλλά έχουν δημιουργήσει μία γυάλινη οροφή η οποία θα δίνει την εντύπωση πως οδηγείς κάμπριο αυτοκίνητο συνεχώς. Τα κλασικά ανοιγόμενα εμπρός φωτιστικά σώματα της 914 έχουν αντικατασταθεί από LED φωτιστικά σώματα χαμηλά τοποθετημένα στην μάσκα, οι ζάντες είναι 18 ιντσών της Fuchs, ενώ πολλά κομμάτια θα είναι από ανθρακονήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γνήσια 914 του 1969 είχε κινητήρα VW 1,8 λίτρων

Κινητήρας από Cayman S και σχεδόν 300 ίππους

Ο κινητήρας θα είναι δανεισμένος από την πρώτη γενιά της Cayman S, θα είναι ένας 6κύλινδρος επίπεδος 3,4Σύγχρονες λύσεις για την 914 της Fifteen Eleven Design λίτρων ο οποίος θα αποδίδει περίπου 290 ίππους με σύστημα ηλεκτρονικού γκαζιού fly-by-wire. Η εξάτμιση θα είναι αλουμινένια, τα φρένα θα είναι της Brembo με 4πίστονες δαγκάνες, ενώ το πλαίσιο θα ενισχυθεί. Στο εσωτερικό τα καθίσματα θα είναι της Recaro και τα πετάλια είναι της AP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναγεννημένη Porsche 914 θα κοστίζει σχεδόν 260.000 ευρώ και η παραγωγή τους θα αρχίσει το καλοκαίρι του 2021.

Πανέμορφο roadster με γυαλινη οροφή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης