Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές φορές η αγάπη για το αυτοκίνητο δεν είναι μετρήσιμη. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε οχήματα Με ένα τέτοιο Jeep πας παντού!που μπορούν να σε κάνουν να φέρουν σε άλλο επίπεδο τόσο όταν βρίσκεσαι εντός όσο και όταν είσαι εκτός δρόμου. 

Το Jeep Wrangler είναι ένα θρυλικό μοντέλο που έχει γράψει τεράστια ιστορία στην αυτοκίνηση και συνεχίζει να το κάνει ακόμα και σήμερα. Το χαρακτηριστικό του στοιχείο έχει να κάνει με τις δυνατότητες που διαθέτει όταν κινείται εκτός δρόμου. Ωστόσο στην τελευταία του γενιά εντυπωσιάζει με την άνεση που προσφέρει ακόμα και στο δρόμο, κάτι που δεν μας είχαν συνηθίσει οι προηγούμενες γενιές.

Μαζί με τον Χάρη Χάρη Κυριακόπουλο και το αγαοημένο του... Jeep Rubikong

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έμεινε μόνο το όνομα…

Το αμερικάνικο 4×4 κυκλοφορεί… πολύ ακόμα και στην Ελλάδα ενώ δεν είναι λίγα τα Wrangler που έχουν Ό,τι πιο… extreme κυκλοφορεί ανάμεσά μαςδεχτεί βελτιώσεις για να μπορούν να κάνουν ακόμα πιο προχωρημένα πράγματα από αυτά που λέει ο κατασκευαστής.

Ένα από τα Wrangler, ίσως και το πιο extreme που υπάρχει και κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους, είναι αυτό που έχουν φτιάξει ο Γιώργος και ο Χάρης Κυριακόπουλος. Δεν χρειάζεται πολλά λόγια για να σχολιάσει κανείς το Wrangler του 2002 στην έκδοση Τj που έχει αλλάξει μορφή και θυμίζει το Wrangler μόνο στο όνομα.

Το συγκεκριμένο Jeep κάνει απίστευτα πράγματα και το δείχνει

Κινητήρας 7.000 κ.εκ. και 680 ίππων

Όπως θα δείτε, τόσο στις φωτογραφίες όσο και στο video του zougla.gr, από τις διαστάσεις και μόνο μπορεί ο καθένας να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Σε γενικές γραμμές έχει αλλάξει όλο το αυτοκίνητο και έχει κρατήσει μόνο το… όνομα. Βασικά πρόκειται για μία έκδοση Tj η οποία έχει πάρει τη μορφή Lj με αλλαγές που έχουν γίνει στο σασί.

Από εκεί και πέρα έχει τοποθετηθεί νέο σύστημα αναρτήσεων, διαφορικών ενώ ο κινητήρας των 7.0 λίτρων που προέρχεται από Corvette, με τις απαραίτητες αλλαγές έχει φτάσει τους 680 ίππους και τα 900Nm ροπής. Σημαντικό στοιχείο του πρωτότυπου οχήματος είναι τα ελαστικά που φοράει, τα οποία μπορούν και αντέχουν σε πάρα πολύ σκληρή χρήση, κάτι άλλωστε που μαρτυρά και η τιμή τους καθώς αγγίζουν τα 2.000 ευρώ (η τετράδα).

Από άλλον πλανήτη...

Νέο εσωτερικό…

Τελείως αλλαγμένη είναι και η καμπίνα των επιβατών που φιλοξενεί δύο μπάκετ καθίσματα με ζώνες Το βάρος του Rubikong αγγίζει τους 2,9 τόνους…τεσσάρων σημείων. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ μία σειρά από διακόπτες δεσπόζουν στην κεντρική κονσόλα. Όλα έχουν μελετηθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε και σε μία δύσκολη στιγμή να μπορεί ο οδηγός να ανταπεξέλθει και να λύσει τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν. Εντυπωσιακό από κάθε άποψη, το αποσπώμενο τιμόνι με τις λειτουργίες bluetooth πάνω σε αυτό (start stop engine, κόρνα, φλας, κ.λπ.) οι οποίες ενεργοποιούνται ακόμα και όταν το τιμόνι δεν βρίσκεται στη θέση του!

Όπως θα δείτε στο video, οι δυνατότητες που έχει σε εκτός δρόμου σημεία είναι απεριόριστες ενώ μπορεί εύκολα να σκαρφαλώνει και σε βράχια πάρα το βάρος του που αγγίζει τους 2,9 τόνους. Απίστευτες δυνατότητες έχει και σε γρήγορα εκτός δρόμου κομμάτια καθώς μπορεί και κινείται με μεγάλες ταχύτητες, όταν την ίδια ώρα ο οδηγός έχει τον απόλυτο έλεγχο που θυμίζει και λίγο από Play Station.

Τελείως αλλαγμένο το εσωτερικό του πρωτότυπου οχήματος...

Σε άλλο επίπεδο

Το Jeep Rubikong είναι ένα τετρακίνητο τέρας που έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και όπως θα Δεν θα απορήσουμε αν το δούμε να πωλείται και στο εξωτερικό…διαπιστώσετε πρόκειται για μία κατασκευή που θυμίζει Αμερική. Για να καταλάβει κάποιος τι είναι και τι μπορεί να κάνει πρέπει να το δει από κοντά και να αισθανθεί το δέος (δεν συζητάμε τι θα πάθει όταν μπει μέσα).

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι σε μία τέτοια κατασκευή έχουν εμπλακεί ελληνικά χέρια, τόσο στην κατασκευή custom αξεσουάρ – ανταλλακτικών όσο και στο μοντάρισμα, μας κάνει να πιστεύουμε πως τελικά, αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε πολλά…

 

Παρακολουθήστε παρακάτω το video με το Jeep Rubikong και τις δυνατότητες που έχει…

 

 

 

—————————————————————————————————————

 

Ετοιμοπόλεμο για άλλα... κόλπα

 

Ιδανικό και για να σκάβει το έδαφος

 

Όλα είναι δρόμος...

 

Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι πως μπορεί να κινείται με πολύ υψηλές ταχύτητες εκτός δρόμου

 

Κουμπιά, ασφάλειες και διπλές τρόμπες βενζίνης...

 

Ανάρτηση των 10.000 ευρώ που βγάζει μάτια...

 

Ειδική κατασκευή και στο κάτω μέρος για να αντέχει σε πολύ σκληρή χρήση

 

Καθίσματα μπάκετ με ζώνες τεσσάρων σημείων...

 

Με αυτούς τους τρεις λεβιέδες προσαρμόζεις την τετρακίνηση...

 

Κουμπιά σε θέση που βοηθούν στην εύκολη και άμεση χρήση τους...

 

Roll cage παντού για... παν ενδεχόμενο

 

Το Jeep Rubikong που έχουν φτιάξει οι αδερφοί Κυριακόπουλοι

 

Φυσικά από ένα τέτοιο όχημα δεν μπορεί να λείπει ο εργάτης...

 

Στο δρόμο είναι τρομακτικό...

 

Τα φώτα ομίχλης LED κάνουν τη νύχτα... μέρα!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης