Οι ρύποι και οι βλαβερές ουσίες προς το περιβάλλον είναι κάτι που απασχολεί πλέον όλες τις εταιρείες. Πόσο δε τις αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο λεγόμενο περιβαλλοντικό
…ο νέος στόχος είναι το ποσοστό να φτάσει στο 50% μέχρι το έτος 2025αποτύπωμα.

Η SΕΑΤ είχε θέσει ως στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος κατά 25% για την περίοδο 2011-2018. Ο στόχος αυτός όχι μόνο επιτεύχθηκε, αλλά ανήλθε στο ποσοστό της τάξεως του 35.5% και μάλιστα πριν καν ολοκληρωθεί το 2018. Συγκριτικά με τον μέσο όρο του κλάδου στην Ευρώπη, η ισπανικά φίρμα καταναλώνει περίπου το ήμισυ της ενέργειας για την παραγωγή ενός οχήματος, 23% λιγότερο νερό και εκπέμπει κατά 65% λιγότερο CO2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι επόμενο για να φτάσει σε τέτοια αποτελέσματα έχει ακολουθήσει μια σειρά από περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες. Μεταξύ αυτών η SEAT al Sol, η μεγαλύτερη ηλιακή μονάδα στην αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη και με συνολικά 53.000 πάνελ, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Έξι εκατομμύρια ευρώ σε περιβαλλοντικά έργα δαπανήθηκαν το 2017

Τι κάνουν με το ζεστό αέρα
Επιπλέον έχει εστιάσει στις αποδοτικότερες καμινάδες μέσω των οποίων ο ζεστός αέρας που Ο αέρας από τις καμινάδες ζεσταίνει τους φούρνους βαφής…προέρχεται από τους φούρνους βαφής αμαξωμάτων, θερμαίνει ένα κύκλωμα νερού, το οποίο αργότερα χρησιμοποιείται στις διαδικασίες βαφής του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας ανακυκλώνεται αποτρέποντας την εκπομπή 2.400 τόνων C02 ετησίως.

Η SEAT διαθέτει τη μεγαλύτερη ηλιακή μονάδα στην αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη με συνολικά 53.000 πάνελ

Οδόστρωμα και… κήπος
Μια νέα κίνηση που θα επιφέρει με την σειρά της αποτέλεσμα είναι το οδόστρωμα μείωσης της ρύπανσης το οποίο έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί στα εργαστήρια της και κατασκευάζεται από πλάκες τσιμέντου με διοξείδιο του τιτανίου. Έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί μια χημική αντίδραση που αποσυνθέτει τους ρύπους στον αέρα (NOx), μετατρέποντας τους σε νιτρικά που διαλύονται με νερό.

Τέλος, προώθησε τη δημιουργία ενός βοτανικού κήπου στο πάρκο Can Casas κοντά στο εργοστάσιο της στο Martorell με τη φύτευση 80 δένδρων διαφορετικών εγχώριων ειδών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης