Η Prodrive ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες τη συνεργασία της με την ομάδα του Lewis Hamlton στο Από το Dakar στα ηλεκτρικά Extreme E η Prodriveολοκαίνουριο πρωτάθλημα Extreme E. Το ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο της ομάδας του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Formula 1 θα οδηγήσει ένα θρύλος των αγώνων, ο Sebastien Loeb και θα έχει στο πλευρό του τους έμπειρους μηχανικούς της Prodrive.

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε η Prodrive πήρε μέρος και στο διάσημο Rally Dakar με την ομάδα BRX και το αυτοκίνητο Hunter. Τώρα, η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια έκδοση του αγωνιστικού Hunter για χρήση στο δρόμο το οποίο θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο αυτοκίνητο που αγωνίστηκε στο φετινό Dakar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα χέρια του Loeb το αγωνιστικό BRX Hunter του Dakar δεν κατάφερε να τερματίσει το 2021

Η ισχύς θα ανέβει από τους 400 στους 500 ίππους

Το Prodrive Hunter αναμένεται εξωτερικά να είναι σχεδόν ίδιο με το αγωνιστικό πρωτότυπο, το ίδιο και στις Το Hunter θα κοστίζει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ!αναρτήσεις και τα μηχανικά μέρη. Ο κινητήρας θα παραμείνει ο V6 3,5 λίτρων της Ford με δύο τούρμπο ο οποίος όμως θα έχει αυξημένη ισχύ στους 500 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί που θα έχουμε μεγάλες αλλαγές πάντως θα είναι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ενώ το εσωτερικό του αγωνιστικού ήταν πολύ φτωχό, η Prodrive σχεδιάζει να το εξοπλίσει με όλα τα σύγχρονα καλούδια για να κάνει τη ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο άνετη και πρακτική. Οι άνθρωποι της Prodrive αναφέρουν ότι κανείς δεν έχει επιχειρήσει να φτιάξει ένα τέτοιο αυτοκίνητο στο παρελθόν και το 2022 θα είναι έτοιμοι να το παρουσιάσουν. Η τιμή του; Ένα εκατομμύριο ευρώ!

Φαντάσου με το αυτοκίνητό σου να περνάς αμμόλοφους για 400 συνεχόμενα χιλιόμετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χώρισαν μετά από 23 χρόνια Loeb και Elena

Ο Loeb επιστρέφει στο Dakar με ένα BRX Hunter 400 ίππων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης