Ένα πολύ σπάνιο και σίγουρα ιστορικό αυτοκίνητο βρίσκεται στη διαδικασία της δημοπρασίας για 3η φορά στην… καριέρα του. Πρόκειται για το αυτοκίνητο του ίδιου του Caroll Shelby, μία Cobra Super Snake, η οποία δεν μοιάζει με καμία άλλη. Κατασκευάστηκαν δύο Super Snake ως αγωνιστικά αυτοκίνητα, ωστόσο ο ίδιος ο Shelby αποφάσισε να μετατρέψει το ένα σε νόμιμο αυτοκίνητο δρόμου για δική του χρήση.

Ένα κόσμημα με τρομερή ιστορία και… 800 ίππους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοναδικό Super Snake κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τη Ford

Το άλλο δυστυχώς καταστράφηκε, με αποτέλεσμα αυτό που έχει μείνει να είναι το μοναδικό στον κόσμο. ΤοΟ Shelby συνεργάστηκε με την Dodge και τη Ford. Super Snake του 1966 δέχτηκε τη φροντίδα των μηχανικών του Shelby με νούμερα που ζαλίζουν, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι όλα αυτά συνέβαιναν τη δεκαετία του ’60. Η Cobra ήταν εξοπλισμένη με τον V8 κινητήρα των 7,0 λίτρων με δύο υπερτροφοδότες, κάτι που ανέβαζε την απόδοσή του στους 800 ίππους! Μάλιστα εκείνη την εποχή είχε χαρακτηριστεί «η Cobra που σκότωσε όλες τις Cobra».

Αυτή είναι η 3η φορά που μπαίνει στη διαδικασία δημοπράτησης το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το 2007 είχε πωληθεί έναντι 4,55 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2015 πωλήθηκε έναντι 4,22 εκατομμύρια ευρώ. Σπάστε τον κουμπαρά σας για να αποκτήσετε το ένα και μοναδικό Super Snake του ίδιου του Caroll Shelby.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την υπογραφή του ίδιου του Shelby, αυτή η Cobra κατασκευάστηκε στα χρόνια της συνεργασίας με τη Ford.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηλεκτρικά όλα τα Ford μέχρι το 2030

Η AC Cobra περνάει στην εποχή των ηλεκτρικών

Ο βελτιωτικός οίκος Shelby στην Ελλάδα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης