Αδιαμφισβήτητα, ζούμε στην εποχή της φρενίτιδας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όλες οι εταιρείες ανακοινώνουνΗ Porsche δεν εγκαταλείπει το πρόγραμμα των eFuels η μία μετά την άλλη προγράμματα μηδενικών ρύπων τα επόμενα χρόνια, πλήρη στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων και επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης.

Παρόλα αυτά, η Porsche δεν δείχνει να το βάζει κάτω και πειραματίζεται ακόμα στους κινητήρες εσωτερικής καύσης με εναλλακτικά καύσιμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας και επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος και του τμήματος GT, Frank Walliser, το 2022 η Porsche θα ξεκινήσει τις δοκιμές σε συνθετικά καύσιμα (eFuels) καθώς οι δυνατότητές τους είναι πολύ μεγάλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Porsche δεν εγκαταλείπει το ηλεκτρικό της πρόγραμμα, αλλά κοιτάζει και τα συνθετικά καύσιμα

Μείωση CO2 κατά 85% υπόσχεται η Porsche

Οι πρώτες ενδείξεις της γερμανικής φίρμας κάνουν λόγο για μια νέα τεχνολογία στα καύσιμα των οποίων τοΤα συνθετικά καύσιμα μπορεί να κρατήσουν στη ζωή τους κινητήρες βενζίνης αποτέλεσμα θα είναι να φτάνουν το αποτύπωμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε CO2 αφού θα καταφέρουν να μειώσουν την παραγωγή CO2 κατά 85%! Μάλιστα, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να απαιτείται κάποια μετατροπή στα αυτοκίνητα. Το πρόβλημα για την ώρα είναι η παραγωγή των συγκεκριμένων καυσίμων με την Porsche να προβλέπει περίπου 130.000 λίτρα έτοιμα το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτη δοκιμή πάντως των eFuels θα γίνει από την Porsche στο αγωνιστικό της πρόγραμμα προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες δοκιμές πριν περάσει την τεχνολογία στα αυτοκίνητα παραγωγής. Τα συνθετικά καύσιμα ίσως να μην αποδώσουν τελικά, ωστόσο δεν αποκλείεται να βρούνε εφαρμογή σε διαφορετικές μορφές μετακίνησης στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Lewis Hamilton πήρε μια Porsche Taycan Turbo S

Ακούστε το ουρλιαχτό της νέας Porsche 911 GT3

Ο Mark Webber οδηγεί την Porsche Taycan Cross Turismo

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης