Η βρετανική εικονική φίρμα Jaguar ανακοίνωσε επίσημα πως σταματάει κάθε εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής Μετά το 2025 δεν θα ξαναδούμε Jaguar με εξάτμιση…καύσης και μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα διαθέτει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της. Από το 2025 η γκάμα της Jaguar θα διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχοντας ακολουθήσει την στρατηγική Reimagine που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Στόχος της Jaguar τα επόμενα χρόνια είναι να παραγάγει μια εντελώς νέα γκάμα αυτοκινήτων με καινούριες τεχνολογίες και συναρπαστικά σχέδια τα οποία θα είναι αφοσιωμένα στην ηλεκτροκίνηση. Για τον σκοπό αυτό η Jaguar με την Land Rover θα επενδύσουν περίπου 3 δις ευρώ σε νέες τεχνολογίες και δομές για να ενισχύσουν την στρατηγική τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα εποχή της Jaguar πλησιάζει και θα είναι πλήρως ηλεκτρική...

Δεν θα υπάρξει νέο XJ…

Αυτό σημαίνει επίσης, ότι σταματάει άμεσα η παραγωγή του νέου XJ το οποίο περιμέναμε. Επίσημα η εταιρεία Έργα τέχνης χαρακτηρίζει η Jaguar τα μελλοντικά της μοντέλα…ανακοίνωσαν ότι δεν θα υπάρξει νέο XJ, κάτι όχι πολύ ευχάριστο για τους φανατικούς της ιστορικής σειράς αυτοκινήτων. Πάντως οι Βρετανοί επισήμαναν ότι τα υπάρχοντα εργοστάσια στην Αγγλία και σε όλο τον κόσμο θα παραμείνουν ενεργά και θα εκσυγχρονιστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα η νέα ηλεκτρική Jaguar i-Pace με τους 320 ίππους;

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το SUV της Jaguar με κινητήρα 1.500 κ.εκ.;

Οι πιθανοί συνεργάτες της Apple στη κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης