Η κατάσταση αρχίσει και ξεφεύγει όσον αφορά τα ηλεκτρικά hypercars που παρουσιάζονται σε όλα τα μήκη 0-200Km/h σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα!και τα πλάτη του πλανήτη. Αυτή τη φορά σειρά είχαν οι Ιταλοί να μας δώσουν ένα πραγματικό ηλεκτρικό θηρίο το οποίο αποδίδει περισσότερους από 2.000 ηλεκτρικούς ίππους!

Το όνομα της εταιρείας είναι Automobili Estrema και είναι μια νέα φίρμα στην Ιταλία. Το μοντέλο ονομάζεται Fulminea, είναι πλήρως ηλεκτρικό με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι θα δίνουν κίνηση στους τέσσερις τροχούς και θα έχουν συνολική απόδοση 2.015 ίππους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας ηλεκτροκινητήρας σε κάθε τροχό δίνουν συνολική απόδοση πάνω από 2.000 ίππους!

Το κλειδί της επιτυχίας είναι η τεχνολογία Solid State στις μπαταρίες

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το Fluminea ξεχωριστό; Είναι οι μπαταρίες, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται η Η Lamborghini Sian είναι η πρώτη που χρησιμοποίησε υπερπυκνωτές.εταιρεία, θα είναι τεχνολογίας Solid State (Στερεής Κατάστασης) Λιθίου. Ο προμηθευτής θα είναι η Avesta Battery Energy Engineering και θα χρησιμοποιεί υπερπυκνωτές 100kWh, που θα δίνουν αυτονομία 520 χιλιόμετρα στο αυτοκίνητο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χρήση μπαταριών Solid State είναι πρωτοποριακή καθώς ακόμη βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο. Όπως και να έχει, οι μπαταρίες θα τοποθετηθούν πίσω από τα καθίσματα σε ένα κουβούκλιο από ανθρακονήματα, ενώ το σύστημα θα διαθέτει και ανάκτηση ενέργειας από τα φρένα. Το βάρος του αναμένεται κοντά στα 1.500 κιλά, ενώ οι επιδόσεις θα είναι καθηλωτικές με τα πρώτα 200Km/h από στάση να έρχονται σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα!

Δύο είναι τα προβλήματα με το Fluminea. Το πρώτο είναι ότι θα βγει σε μόλις 61 μονάδες και το δεύτερο ότι θα κοστίζει κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Απίστευτο σχέδιο βγαλμένο από τα πιο εκλεπτυσμένα ιταλικά χέρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τις κρατικές επιδοτήσεις αγόρασε τρία supercar

Ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό SUV ο Gordon Murray

Δυναμώνει η οικογένεια των Hypercar υδρογόνου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης