Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις επόμενες ημέρες διεξάγεται ένα από τα μεγαλύτερα αυτοκινητιστικά γεγονότα και δεν είναι άλλο από τo σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Την ώρα που περιμένουμε με αγωνία να δούμε νέα μοντέλα, τάσεις, πρωτότυπα και τεχνολογίες, αναμένουμε ταυτόχρονα και την επίσημη ανακοίνωση που θα αλλάξει σημαντικά τον χάρτη της παγκόσμιας αγοράς.


Mega deal!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μερικές εβδομάδες, ο γαλλικός όμιλος PSA (Peugeot, Citroen) θα προχωρήσει στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Opel. Η είδηση αυτή δεν είναι απλώς μίΗ αγορά αγγίζει τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ…α είδηση αλλά μία πραγματικότητα με αντίτιμο που θα φτάσει τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η κίνηση αυτή θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την PSA, καθώς θα γίνει η δεύτερη πιο ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης μετά το VW Group. Η πώληση της Opel, που είναι μία ζημιογόνα για την General Motors εταιρεία, θα δώσει οικονομική ανάσα στη «μαμά» εταιρεία, η οποία ενδέχεται να επενδύσει σε ένα νέο project τα χρήματα που θα βάλει στα ταμεία της. Να σημειώσουμε πως μαζί με την Opel το γκρουπ PSA θα εξαγοράσει και το λογότυπο Vauxhall (όπως ονομάζεται η Opel στη Μεγάλη Βρετανία).

Αλλάζει το μέλλον της Opel...

Σωστός συνεργάτης…

Η Opel βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της General Motors σχεδόν 90 χρόνια και μία τέτοια συμφωνία είναι ιστορικής σημασίας για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Για το deal της… χρονιάς έκανε λόγο ο Με την προσθήκη της Opel, το group PSA θα ελέγχει το 16% της ευρωπαϊκής αγοράς…διευθύνων σύμβουλος της PSA Carlos Tavares:

«Είμαστε βέβαιοι ότι η ανάκαμψη της Opel-Vauxhall θα μεγαλώσει σημαντικά με την υποστήριξή μας. Έχοντας ήδη δημιουργήσει μαζί κορυφαία προϊόντα για την ευρωπαϊκή αγορά, γνωρίζουμε ότι η Opel-Vauxhall είναι ο σωστός συνεργάτης».

Με το deal να έχει σχεδόν… ολοκληρωθεί το group PSA με την προσθήκη της Opel θα ελέγχει το 16% των πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά, όταν αντίστοιχα τo VW group που βρίσκεται στην πρώτη θέση έχει μερίδιο της τάξεως του 24%.

Η... προώθηση του νέου Opel Crossland θα είναι δουλειά των Γάλλων!

Με τη νέα γενιά του Peugeot 3008 φάνηκε πως οι Γάλλοι δεν αστειεύονται...
Αυτό είναι το νέο Citroen C3 που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά. Και με αυτό το μοντέλο οι Γάλλοι δείχνουν τις προθέσεις τους...
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης