Η Honda είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διάθεση του νέου της συστήματος ασφάλειας Sensing Elite το οποίο έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Το πρώτο αυτοκίνητο που το νέο σύστημα θα τοποθετηθεί είναι το Legend Hybrid στην Ιαπωνία, λαμβάνοντας τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρχές της χώρας, καθώς διαθέτει και ένα ήπιο σύστημα αυτόνομης οδήγησης σε αστικό περιβάλλον.

Επιπέδου 3 αυτόνομη οδήγηση για το νέο Honda Legend στην Ιαπωνία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα της Honda “Safety for Everyone” σε εφαρμογή

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Sensing Elite της Honda διαθέτει το σύστημα Traffic Jam Pilot το οποίο δίνει τη Το επόμενο βήμα στην ασφάλεια μέσω προηγμένης τεχνολογίας κάνει η Hondaδυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 στο αυτοκίνητο. Σε επιλεγμένες διαδρομές και συνθήκες, σε περιβάλλον πόλης, το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί οδηγώντας μόνο του. Το σύστημα θα ελέγχει τη θέση του οχήματος, τις συνθήκες στο δρόμο χρησιμοποιώντας τρισδιάστατους χάρτες και διεθνές σύστημα πλοήγησης. Όλα θα επεξεργάζονται μέσω της ECU και θα εφαρμόζονται στην επιτάχυνση, το φρενάρισμα και στο τιμόνι βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον οδηγό ποιοτικά.

Το σύστημα έχει αναπτυχθεί με προσομοιώσεις πάνω από 10 εκατομμυρίων προτύπων, ενώ έχουν διεξαχθεί εξαντλητικές δοκιμές για πάνω από 1,3 εκατομμύρια χιλιόμετρα προκειμένου να υπάρξει ασφάλεια και αξιοπιστία στο σύστημα. Τα βασικά χαρακτηριστικά του Sensing είναι η Hands Off λειτουργικότητα, η προτροπή αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, η αλλαγή λωρίδας με λειτουργία του Hands Off, η Traffic Jam Pilot και η ακινητοποίηση του οχήματος σε περίπτωση ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο παρουσίασης του συστήματος Sensing Elite

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τιμές του ανανεωμένου υβριδικού Honda CR-V

Νέος CEO στη Honda

Κλειδωμένο στο γκαράζ λόγω… χιονιά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης