Η θέση του BMW Group σχετικά με τα αυτοκίνητα diesel

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017, 22:55
Η θέση του BMW Group σχετικά με τα αυτοκίνητα diesel

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

       


Θέση για όσα γράφονται τον τελευταία καιρό σχετικά με τα μοντέλα που εφοδιάζονται με κινητήρες diesel πήρε το BMW Group που αντικρούει τις κατηγορίες. Η ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας «Τα οχήματα του BMW Group δεν παραποιούν τις εκπομπές ρύπων» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ως ζήτημα αρχής: Τα οχήματα του BMW Group δεν παραποιούν τις εκπομπές ρύπων και συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία. Ασφαλώς το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα diesel, όπως επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα σχετικών επίσημων ερευνών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το BMW Group διαψεύδει κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα του Euro 6 δεν παρέχουν επαρκή επεξεργασία καυσαερίων λόγω υπερβολικά μικρών δεξαμενών AdBlue. 


Το Adblue είναι απαραίτητο υγρό σχεδόν σε όλα τα οχήματα με κινητήρες diesel προκειμένου να πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6

Δική της τεχνολογία
Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το BMW Group διαφοροποιείται από άλλα συστήματα της αγοράς. Συναγωνίζεται για να προσφέρει τα καλύτερα συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων: αντίθετα με
Τα οχήματα diesel του BMW Group επιστρατεύουν ένα συνδυασμό διαφόρων συστημάτων για την επεξεργασία καυσαερίωνάλλους κατασκευαστές τα οχήματα diesel του BMW Group επιστρατεύουν ένα συνδυασμό διαφόρων συστημάτων για την επεξεργασία καυσαερίων.

Οχήματα που υιοθετούν ψεκασμό ουρίας με AdBlue (SCR) για την επεξεργασία καυσαερίων, χρησιμοποιούν επίσης ένα καταλυτικό μετατροπέα αποθήκευσης οξειδίων του αζώτου NOx. Με αυτό τον συνδυασμό τεχνολογιών, πληρούμε όλες τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων επιτυγχάνοντας πολύ καλές τιμές σε πραγματικές συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ανάκληση ή αναβάθμιση του λογισμικού των πετρελαιοκίνητων επιβατικών οχημάτων Euro 6 του BMW Group.

Κανένα πετρελαιοκίνητο όχημα του BMW Group δεν χρειάζεται ανάκληση ή αναβάθμιση του λογισμικού

Λιγότερο Adblue
Επιπλέον, ο συνδυασμός των δύο συστημάτων με την ανακυκλοφορία καυσαερίων, απαιτεί χαμηλότερο επίπεδο ψεκασμού AdBlue με αποτέλεσμα την πολύ χαμηλή κατανάλωση AdBlue συγκριτικά με άλλους Εάν το επίπεδο Adblue έχει έσει το όχημα εμποδίζει την λειτουργία τουκατασκευαστές. Αυτό επιτρέπει τη χρήση ενός αναβαθμισμένου μεγέθους δεξαμενής, και παράλληλα επιτυγχάνει πολύ χαμηλούς ρύπους σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Επίσης, τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα του BMW Group διαθέτουν μία απλή λύση ανεφοδιασμού μέσα από το κάλυμμα του ρεζερβουάρ ή το καπό του κινητήρα, ανάλογα με το μοντέλο. Οι πελάτες του BMW Group ενημερώνονται από το όχημα έγκαιρα και κατ’ επανάληψη εάν το επίπεδο πλήρωσης του AdBlue έχει πέσει. Εάν αυτό αγνοηθεί, το όχημα τελικά εμποδίζει τη λειτουργία.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μία από τις προτεραιότητες του BMW Group

Εθελοντική ανάθμιση
Σύμφωνα με το BMW Group, σκοπός των συζητήσεων με άλλους κατασκευαστές σχετικά με τις δεξαμενές AdBlue ήταν η εγκατάσταση της απαιτούμενης υποδομής τροφοδοσίας στην Ευρώπη.
τΤο BMW Group επιβεβαίωσε ότι θα αναβαθμίσει το λογισμιό επιβατικών οχημάτων με κινητήρες diesel Euro 5 χωρίς κόστος για τους πελάτες...Επιπλέον, το BMW Group επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να προχωρήσει σε εθελοντική αναβάθμιση λογισμικού επιβατικών οχημάτων με κινητήρες diesel Euro 5 χωρίς κόστος για τους πελάτες.

Η αναβάθμιση ενσωματώνει τη γνώση που αποκτήθηκε στον τομέα τα τελευταία χρόνια για περαιτέρω βελτίωση των εκπομπών. Θεωρούμε ότι αυτό θα αποτελέσει τμήμα ενός ολοκληρωμένου και κοινού σχεδίου μέτρων με εμπλοκή των δήμων και της βιομηχανίας για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις χωρίς καθολικές απαγορεύσεις, στο πλαίσιο της «Διάσκεψης για το Diesel» στις 2 Αυγούστου 2017 (σ.σ. δηλαδή σήμερα)».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017, 12:36