Στην Έκθεση IAA στο Μόναχο η Mercedes είχε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο που αφοράΤο πλαίσιο του EQG θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις εκτός δρόμου απαιτήσεις όπως όλη η σειρά G-Class. τη θρυλική της σειρά G. Πρόκειται για το EQG, ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV της G-Class, το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της Mercedes, είναι σχεδόν έτοιμο να βγει στην παραγωγή.

Η G-Class βρίσκεται ανάμεσά μας από το 1979 και η σημαντικότερη σχεδιαστική του αναβάθμιση ήρθε ουσιαστικά το 2018. Ακόμα όμως και εκείνη η αναβάθμιση διατηρούσε τον «τετράγωνο» χαρακτήρα της καμπίνας και της καθαρόαιμης 4Χ4 αισθητικής. Στην περίπτωση του EQG η Mercedes προσπάθησε και κατάφερε να διατηρήσει τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της σειράς G, αλλά πρόσθεσε και την απαραίτητα σύγχρονη πινελιά της ηλεκτρικής γενιάς EQ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη θέση της ρεζέρβας πίσω έχει πάρει ένας χώρος αποθήκευσης των καλωδίων φόρτισης.

Έτοιμο για τις τελικές δοκιμές πριν βγει στην παραγωγή είναι το EQG

Αντίθετα, με την υπόλοιπη σειρά των EQ τα φωτιστικά σώματα στο EQG θα παραμείνουν στρογγυλά με Το EQG αναμένεται στην αγορά μέσα στο 2024.μια χαρακτηριστική LED μπάρα να διατρέχει όλο το πάνω μέρος του αυτοκινήτου. Οι τροχοί είναι καινούριοι 22 ιντσών, ενώ το πλαίσιο είναι ενισχυμένο για κίνηση εκτός δρόμου χωρίς συμβιβασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηλεκτροκινητήρας αναμένεται να είναι ίδιος με την υπόλοιπη σειρά και η απόδοσή του θα κυμαίνεται κοντά στους 400 ίππους, με τη μετάδοση να γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου δύο ταχυτήτων. Σίγουρα θα υπάρχει επιλογή «αργού» για σκληρή χρήση εκτός δρόμου, ενώ η Mercedes αναφέρει πως η δομή του ηλεκτρικού EQG σίγουρα θα είναι καλύτερη για εκτός δρόμου χρήση σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο με θερμικό κινητήρα G-Class.

Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έγιναν γνωστά, αλλά περιμένουμε τεράστια ροπή και προηγμένο σύστημα τετρακίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή η Mercedes GT 63 είναι ο τιμωρός της Porsche Panamera

Mercedes EQT: Το πρώτο premium όχημα στην κατηγορία των μικρών Van

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης