Ένα από τα πλέον θρυλικά μοντέλα της Jaguar, η πανέμορφη E-Type, πήρε μια γεύση από τη νέα εποχή τηςΗ ηλεκτρική Jaguar E-Type θα παρουσιαστεί στο London Classic Show. ηλεκτροκίνησης μέσω της εταιρείας Electrogenic. Η βρετανική φίρμα πήρε ένα σπάνιο και εικονικό μοντέλο της Jaguar και το μετέτρεψε σε ηλεκτρικό με κύριο γνώμονα να μην αλλοιώσει καθόλου τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Κάποιοι θα πουν ότι τέτοια κοσμήματα δεν πρέπει να τα πειράζεις, ωστόσο στην περίπτωση της Electrogenic όλα έχουν γίνει με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του μοντέλου. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στην απλή έκδοση Sprint του αυτοκινήτου με τον μικρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 470Nm ροπής και αυτονομίας 240 χιλιομέτρων έχει διατηρηθεί το αρχικό κιβώτιο ταχυτήτων της E-Type.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό δεν υπάρχει καμία αλλαγή εκτός από τον μετρητή της μπαταρίας.

Η ισχύς της κορυφαίας έκδοσης φτάνει τους 400 ίππους!

Η Electrogenic έχει προβλέψει όμως και μια πιο ισχυρή έκδοση την Grand Tourer, η οποία διαθέτει Στην έκδοση GT η ροπή είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με το αρχικό μοντέλο.ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 400 ίππους και 600Nm ροπής. Σε αυτή την περίπτωση έχει τοποθετηθεί κιβώτιο μονής ταχύτητας, η αυτονομία έχει μεγαλώσει στα 402 χιλιόμετρα, ενώ οι αναρτήσεις και τα φρένα έχουν αναβαθμιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία υπόσχεται ότι το βάρος του E-Type θα είναι το ίδιο με εκείνο του αρχικού μοντέλου με τον 6κύλινδρο κινητήρα 4.2 λίτρων. Στο εσωτερικό δεν έχουμε σχεδόν καμία αλλαγή καθώς έχει διατηρηθεί μέχρι και η τελευταία βίδα από την E-Type. Η Electrogenic αναφέρει πως το σύστημά της μπαίνει σε όλα τα E-Type χωρίς να χρειαστεί καμία μετατροπή στο πλαίσιο, ενώ ο αγοραστής μπορεί να ζητήσει το αυτοκίνητο με αναβαθμισμένες αναρτήσεις και φρένα. Η τιμή του ηλεκτρικού Jaguar αγγίζει τις 94.000€… Δεν το λες και λίγο!

Οι μηχανικοί σεβάστηκαν την ιστορία του αυτοκινήτου και επενέβησαν μόνο στα μηχανικά μέρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πειραματίζεται με υδρογόνο η Land Rover

Πήγε να ξεπαρκάρει την Jaguar και τα έκανε μαντάρα!

Καινούρια έκδοση του Jaguar E-Pace με σύστημα καθαρισμού του αέρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης