Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

Τα ηλεκτρικά οχήματα κερδίζουν συνεχώς μερίδια αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο με το λανσάρισμα νέων μοντέλων που θα δούμε κατά… δεκάδες τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμερική, Κίνα και Ευρώπη…

Για το 2019 και για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου η Tesla βρέθηκε στην κορυφή των Η Tesla καλύπτει το 18% της ζήτησης…ταξινομήσεων αφήνοντας στη δεύτερη θέση την κινεζική BYD. Το ποσοστό της αμερικάνικης εταιρείας έφτασε το 18% ενώ της κινέζικης το 11%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τρίτη θέση των πωλήσεων ήταν η BMW με ποσοστό 6% που ήταν και η πρώτη ευρωπαϊκή μάρκα. Πιο πίσω ακολούθησαν οι, Beijing, VW, Nissan, Hyundai, Roewe, Kia, Renault, JAC και Geely. Οι παραπάνω μάρκες κάλυψαν σχεδόν το 67% των πωλήσεων.

Το γράφημα που αφορά στις πωλήσεις 9-μηνου, αμιγώς ηλεκτρικών και ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων που συνδυάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης (πηγή: BMW group)

 

Αυτοκίνητα που μπαίνουν στην πρίζα

Να σημειώσουμε πως αυτές οι ταξινομήσεις αφορούν σε επιβατικά οχήματα που είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε χρησιμοποιούν κινητήρα εσωτερικής καύσης που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα.

 

Η κινεζική BYD βρίσκεται στην δεύτερη θέση των πωλήσεων ηλεκτικών επιβατικών αυτοκινήτων

Τρίτη θέση παγκοσμίως στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την BMW

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης