Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην ελληνική αγορά καθώς δεν τα βοηθά
Η αυτονομία με κίνηση μόνο με το ρεύμα αγγίζει τα 52 χιλιόμετρα ενώ η συνολική και με την βενζίνη τα… 800!καθόλου το οικονομικό κλίμα αλλά και η έλλειψη κινήτρων και υποδομών. Το αποτέλεσμα έχει να κάνει με την μειωμένη ζήτηση καθώς στη χώρα μας πωλούνται κάθε χρόνο σχεδόν 60-70 νέα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν και ως εναλλακτικό «καύσιμο το ρεύμα.

Η Mitsubishi στην Ελλάδα έχει προς διάθεση το Outlander στην έκδοση PHEV, δηλαδή το μοντέλο αυτό που μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά, με καύσιμο ή και συνδυαστικά. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο εφοδιάζεται με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με χωρητικότητα 2.0 λίτρα και παράλληλα φέρει και μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 12KWH.

Tο Mitsuhishi Outlander PHEV καταναλώνει και ρεύμα για να κινηθεί......

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ακριβό…
Το εντυπωσιακό με το συγκεκριμένο Outlander αφορά στην κατανάλωση καυσίμου (βενζίνης) η οποία και σύμφωνα με το εργοστάσιο αγγίζει τα 1.9 λίτρα καυσίμου (συνδυασμός με ηλεκτροκινητήρα) για κάθε 100 χλμ.

Η τιμή της έκδοσης PHEV αγγίζει τα 55.000 ευρώ και αυτό είναι το σημείο που το καθιστούν απαγορευτικό για την ελληνική αγορά…


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Mitsubishi Outlander PHEV πατήστε ΕΔΩ

Το ιαπωνικό μοντέλο ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου...
Η πρίζα από όπου φορτίζει το Outlander PHEV...
Τεχνολογία Plug in hybrid, δηλαδή μπορείς να μετακινείσαι με ρεύμα και με καύσιμο...
Ο πίνακας οργάνων (σε μίλια)
Το εσωτερικό του Mitsubishi Outlander PHEV...

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης