Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν συνεχώς νέα μοντέλα τα οποία εφοδιάζονται με μικρούς Η ΒΜW X5 plug in hybrid μπορεί να κινηθεί μόνο με ρεύμα για 31 χλμ. κινητήρες χωρίς ωστόσο αυτοί να υστερούν σε επιδόσεις και να έχουν υψηλή κατανάλωση.

Ένα τέτοιο μοντέλο αφορά τη νέα γενιά της BMW X5 που ξεκίνησε ήδη να διατίθεται στην ελληνική αγορά με έναν κινητήρα που είναι σίγουρο πως δεν θα περάσει απαρατήρητος στο αγοραστικό κοινό της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Επιβλητική η νέα γενιά της Χ5...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαίες επιδόσεις…
Πρόκειται για την υβριδική εκδοχή της X5, που είναι και το πρώτο plug-in hybrid αυτοκίνητο παραγωγής από την BMW (με εξαίρεση την σειρά i) και ένα όχημα της κατηγορίας, όπως την ονομάζουν, Sports Activity Vehicle. Η συγκεκριμένη BMW εφοδιάζεται με ένα τετρακύλινδρο μηχανικό σύνολο Εντυπωσιάζει με τον όγκο, τον μικρό κινητήρα, τις διαστάσεις και τις επιδόσεις της η υβριδική BMW Χ5.. χωρητικότητας 2.0 λίτρων TwinPower Turbo το οποίο συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και αποδίδει μέγιστη ισχύς 313 ίππους. Η Χ5 παρά τον όγκο και τις διαστάσεις της έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που κυμαίνεται στα 3.4 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χιλιόμετρα και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος… 15,4 kWh. Πολύ χαμηλές είναι και οι εκπομπές ρύπων CO2 που φτάνουν τα 78 γρ/χλμ. και για την Ελλάδα ο αριθμός αυτός είναι σημαντικός καθώς δεν επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη με τέλη κυκλοφορίας (ακόμα και τώρα που ισχύει νέο καθεστώς).

Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα...

Φόρτιση από μία απλή πρίζα
Από πλευράς επιδόσεων η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 6.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα. Η υβριδική Χ5 φορτίζει από μία κοινή πρίζα και μπορεί να καλύψει αποστάσεις 31 χιλιομέτρων μόνο με την χρήση ηλεκτροκινητήρα και μέγιστη ταχύτητα τα 120 χλμ./ώρα. Το γερμανικό μοντέλο φέρει μόνιμη τετρακίνηση και εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Η τιμή της αγγίζει τα 87.500 ευρώ και ήδη κυκλοφορεί και στους ελληνικούς δρόμους…

Μπορεί να έχει... όγκο αλλά από επιδόσεις, η υβριδική Χ5, δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από ένα σπορ αυτοκίνητο
Η συγκεκριμένη έκδοση μπαίνει στην.. πρίζα και φορτίζει για να μπορείς να καλύψεις 31 χλμ μόνο με ρεύμα!
Το μήκος αγγίζει τα; 4.886 μέτρα...
Με ένα τέτοιο αυτοκίνητο όχι μόνο καλύπτεις πολλά χιλιόμετρα αλλά το κάνεις και με άνεση...
Κλασική εικόνα BWW με έμφαση στην ποιότητα και την εργονομία...

Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει χωρητικότητα 2.0 λίτρα!
Αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων...
Ακόμα και η ποιότητα του ήχου από τα μεγάφωνα είναι κορυφαία...
Πολλά συστήματα ελέγχουν κάθε στιγμή για την ασφάλεια των επιβατών...
Xdrive 40e. Έτσι ονομάζεται η υβριδική εκδοχή της BMW X5 με τον κινητήρα των 2.0 λίτρων...

 

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης