Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας. Ολοένα και περισσότερα μοντέλα κάνουν την εμφάνισή τους και συνεχώς ακούμε γι’ αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει αφορά στις τιμές αλλά και τις υποδομές που υπάρχουν στην Ελλάδα για τις οποίες όσο περνά ο καιρός τόσο γίνονται καλύτερες.

Ταχυφορτιστές υπάρχουν πλέον και σε πρατήρια που βρίσκονται στο εθνικό οδικό δίκτυο

Κάναμε το πείραμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη σε αρκετά σημεία των εθνικών οδών έχουν τοποθετηθεί σε πρατήρια ταχυφορτιστές αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο εύκολη είναι η διαδικασία ανεφοδιασμού… ρεύματος.

Για να μας λυθεί η απορία, πήραμε το Νο1 σε πωλήσεις παγκοσμίως ηλεκτρικό μοντέλο, το Nissan Leaf και… πεταχτήκαμε μέχρι την Αταλάντη για να το φορτίσουμε.

Η φόρτιση γίνεται πολύ εύκολα...

Ο ταχυφορτιστής των 40kWh που χρησιμοποιήσαμε αποδείχτηκε αρκετά ικανοποιητικός για το Leaf του οποίου οι μπαταρίες φόρτισαν από το 30% σχεδόν στο 90% σε σχεδόν 37 λεπτά. Προς το παρόν ο χρόνος είναι ικανοποιητικός και δείχνει πως σύντομα η… απορία για το αν μπορεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να καλύψει την απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη δεν θα υπάρχει.

Το Nissan Leaf φορτίζει σχεδόν στο... μισό σε 30 λεπτά!

0.25€ το λεπτό…

Όπως διαπιστώσαμε, η φόρτιση γίνεται πολύ εύκολα, ενώ το κόστος έχει ως εξής: Με το που ξεκινά η φόρτιση υπάρχει χρέωση 2.5 ευρώ και από εκεί και πέρα κάθε λεπτό που περνά χρεώνεται 0.25 ευρώ.

Δείτε το σχετικό video και θα σας λυθεί κάθε απορία για το πόσο εύκολα ανεφοδιάζεις ένα ηλεκτρικό όχημα σε ταχυφορτιστή που βρίσκεται σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης