Το πρώτο ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι γεγονός και δημιουργήθηκε από την Airspeeder. ΠρόκειταιΤο κάθε Mk3 διαθέτει 8 έλικες, δύο σε κάθε ρότορα. για ένα πολύ πρωτοποριακό όχημα το οποίο για τους πιο παλιούς θα θυμίσει όχημα του videogame Wipe Out όπου οι αγώνες γίνονταν με ιπτάμενα αυτοκίνητα σε ένα μελλοντικό κομμάτι του γαλαξία.

Το μέλλον όμως είναι εδώ μπροστά μας και μέσα στο 2021 θα έχουμε τον πρώτο αγώνα με ιπτάμενα αυτοκίνητα. Σε πρώτη φάση, η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του Mk3, η Alauda Aeronautics, ετοιμάζει 10 πρωτότυπα οχήματα τα οποία θα πάρουν μέρος σε αγώνες, όχι με οδηγούς, αλλά τηλεκατευθυνόμενα. Μόλις γίνουν οι δοκιμαστικοί αγώνες και υπάρξει το ανάλογο καλό αποτέλεσμα, τότε μέσα στο 2022 θα έχουμε τους πρώτους αγώνες με οδηγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απίθανο όχημα με βάρος μόλις 130 κιλά και ισχύ 430 ίππους!

Οι αγώνες θα έχουν τη μορφή των events της Formula 1

Το Airspeeder Mk3 είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και σε κάθε γωνία του διαθέτει, αντί για Ο Brett Hill είναι επικεφαλής σχεδιασμού με εμπειρία στα Boeing 747-8.τροχούς, ρότορες με πτερύγια σαν να είναι ένα μεγάλο drone. Η ικανότητά του στις στροφές είναι απίθανη καθώς είναι ικανό να παραγάγει 5G δύναμης όταν στρίβει, μεγαλύτερη δηλαδή από ένα μονοθέσιο Formula 1. Η ισχύς των ηλεκτροκίνητων θα είναι 430 ίπποι και το βάρος του μόλις… 130 κιλά! Αυτό σημαίνει ότι πετυχαίνει το 0-100Km/h σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της εταιρείας είναι οι αγώνες με τα Mk3 να έχουν τη μορφή Formula 1. Να υπάρχει η αίγλη της F1 με pit stop για αλλαγή μπαταριών οι οποίες μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Airspeeder, θα γίνονται σε μόλις 14 δευτερόλεπτα! Πραγματικά ανυπομονούμε να δούμε έναν αγώνα με αυτά τα οχήματα, καθώς το θέαμα αναμένεται να είναι μοναδικό!

Το σχήμα είναι εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας 16χρονος Έλληνας στην ιταλική Formula 4

Ο Verstappen έκανε βόλτα στο Μονακό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης