Η αποχή από το σημαντικότερο πρωτάθλημα αντοχής αυτοκινήτων, το WEC, φαίνεται πως ανήκει πλέον στοΤο πρωτότυπο της BMW είναι ικανό να αγωνιστεί στο Le Mans παρελθόν. Τα εργοστάσια δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επιστρέφουν στους αγώνες αντοχής και ιδιαίτερα στο θρυλικό Le Mans προκειμένου να πειραματιστούν πάνω στα υβριδικά τους συστήματα. Ήδη οι Ferrari, Peugeot, Toyota, Porsche και Audi θα αγωνιστούν ξανά στο πρωτάθλημα από το 2023 με τη λίστα ακόμα να μην έχει συμπληρωθεί.

Στη λίστα των επιστροφών όπως όλα δείχνουν βρίσκεται και η BMW η οποία έχει δελεαστεί και θα κατασκευάσει ένα πρωτότυπου LMDh. Οι κανονισμοί στο Le Mans επιτρέπουν τη συμμετοχή των LMH αυτοκινήτων τα οποία έχουν υψηλού επιπέδου τεχνολογία από το κάθε εργοστάσιο, ενώ παράλληλα υπάρχει και η κατηγορία LMDh η οποία χρησιμοποιεί ενιαίο υβριδικό σύστημα, τέσσερις επιλογές σε συγκεκριμένο πλαίσιο και το εργοστάσιο τοποθετεί τον δικό του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H BMW συμμετέχει στο Le Mans τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία GT.

Το χαμηλό κόστος είναι αυτό που δελεάζει την BMW

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η συγκεκριμένη κατηγορία LMDh έχει σαφώς πιο μειωμένο κόστος, κάτιH BMW κέρδισε το Le Mans το 1999 με τη V12 LMR που κάνει δελεαστική την πρόταση για την BMW. «Το σχέδιο του LMDh εγγυάται έλεγχο του κόστους και προσφέρει μεγάλο εύρος εφαρμογών», δήλωσε το αφεντικό της BMW M Markus Flasch, αποδεικνύοντας ότι η BMW ενδιαφέρεται σοβαρά πλέον για την είσοδο της στο WEC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW έχει ανακοινώσει πως το 2023 θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα IMSA της Βόρειας Αμερικής με ένα πρωτότυπο LMDh. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή της και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) ή στο Le Mans. Δεν απέχουμε παρόλα αυτά μακριά από την επιστροφή της BMW στο WEC.

Το V12 LMR του 1999 άστραψε και βρόντηξε στο Le Mans.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύστημα πρόβλεψης πρόσφυσης του δρόμου ετοιμάζει η BMW

Οι πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού CE 04 της BMW

Ακόμα πιο premium η BMW R18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης