Η Mini κλείνει τα 60 χρόνια ζωής του εικονικού της μοντέλου και έχει πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις για Τόσο στη διθέσια όσο και στην τετραθέσια έκδοση το Mini θα είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμονα το γιορτάσει. Μία από αυτές προέρχεται από την David Brown Automotive, κατασκευαστής και βελτιωτής από τη Βρετανία, η οποία θέλησε να γιορτάσει την περίσταση παρουσιάζοντας ένα εκπληκτικής αισθητικής Mini.

Εξωτερικά το αυτοκίνητο έχει διατηρήσει την ίδια φιλοσοφία με ένδοξο παρελθόν του John Cooper και την κόκκινη φαρδιά ρίγα να το διατρέχει από μπροστά έως πίσω. Στο εσωτερικό βρίσκουμε δύο ή τέσσερα καθίσματα, ανάλογα την έκδοση που θέλει ο αγοραστής, με roll cage και διπλό ρεζερβουάρ για αυξημένη αυτονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jack Aitken είναι αναπληρωματικός οδηγός της Williams στη Formula 1.

Αναβάθμιση σε κινητήρα και αναρτήσεις από την Oselli Engineering

Ο κινητήρας είναι αναβαθμισμένος στα 1.450 κ.εκ. από την Oselli Engineering και αποδίδει 125 ίππους. ΔενΠαλαιότερα και ο James Hunt ήταν πρεσβευτής της Mini ακούγονται πολλοί, αλλά για τα 1.050 κιλά του αυτοκινήτου μάλλον είναι υπεραρκετοί. Για την επιπλέον ισχύ έχει τοποθετηθεί διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, φρένα της AP Racing και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Bilstein μαζί με μεγαλύτερους τροχούς 13 ιντσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικό στοιχείο του Mini της Oselli είναι πως έχει επιλεγεί και ειδικός πρεσβευτής για την παρουσίαση του αυτοκινήτου. Πρόκειται για τον Jack Aitken, αναπληρωματικός οδηγός της Williams στη Formula 1 ο οποίος θα συνδέσει το όνομά του με τις επιδόσεις του Mini. Το μοντέλο θα παραχθεί σε μόλις 60 μονάδες και η τιμή του ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή.

Η παρουσίαση του Mini

 

Η απόδοση του συγκεκριμένου Mini θα είναι εκπληκτική στην πίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπήκε το καλοκαιράκι καιρός να βγουν στους δρόμους τα cabrio

MINI John Cooper Works: Για τους λάτρεις της γρήγορης οδήγησης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης