Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εναλλακτικά καύσιμα αποτελούν μεγάλη σπαζοκεφαλιά για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Βενζίνη, diesel, υγραέριο, φυσικό αέριο, υδρογόνο, ηλεκτρική ενέργεια κ.ά. είναι μερικά από τα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα σημερινά οχήματα… Κανείς όμως δεν γνωρίζει ποιο θα επικρατήσει στο μέλλον.

Την ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιούν αρκετές εταιρείες ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές προτάσεις με μοντέλα που μπαίνουν στην… πρίζα για να φορτίσουν οι μπαταρίες τους. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της TESLA η οποία ήδη για το νέο της μοντέλο το Model 3, έχει ήδη δεκάδες χιλιάδες παραγγελίες ενώ κορυφαίες μάρκες και γνωστές στο ελληνικό κοινό, όπως Audi, BMW, Chevrolet, Mercedes κ.ά. επενδύουν τεράστια ποσά για να εξελίξουν ηλεκτρικά μοντέλα.

Είναι... φοβερό να διαπιστώνεις πως ένα αυτοκίνητο μπαίνει στην πρίζα και μετά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τις μετακινήσεις σου...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επένδυση σε προσωπικό…
Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Mercedes που απασχολεί 500 μηχανικούς που εργάζονται στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και του plug in hybrid. Ήδη αρκετά μοντέλα φέρουν τέτοια τεχνολογία με πιο πρόσφατο το επιβλητικό S500 Hybrid που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα…

Το αν το μέλλον είναι… ηλεκτρικό δεν το γνωρίζουμε, όμως είναι σίγουρο πως ένα μεγάλο ποσοστό των αυτοκινήτων θα κινείται πολύ σύντομα με ρεύμα.

Δείτε λεπτομέρειες σχετικά με την ηλεκτρική Mercedes B Class που πωλείται και στην Ελλάδα πατώντας ΕΔΩ

Η Mercedes έχει εξελίξει ως ηλεκτρική και την εντυπωσιακή SLS AMG Coupe...
H Mercedes εξελίσσει και στην πράξη ηλεκτρικά οχήματα...
Η Mercedes S 500 hybrid είναι συνδυασμός κινητήρα εσωτερικής καύσης και μπαταριών...
Electric drive: Λέτε να είναι το μέλλον;

       

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης