Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πολλές φορές ένα αυτοκίνητο δεν χρειάζεται πολλούς κυλίνδρους και διατάξεις σε σχήματα V για να
Τελικά 1.100 κυβικά και περίπου 115 άλογα αρκούν για ένα εξαιρετικό ηχητικό αποτέλεσμα…ακούγεται ωραία. Ναι, σίγουρα ένας V6 ή V8 είναι ικανός να παράγει μελωδία για τα αφτιά μας, όμως σχεδόν το ίδιο καλά τα καταφέρνει και το λιλιπούτειο Abarth 1000 TCR  που θα δείτε και θα… ακούσετε παρακάτω.

Πρόκειται για ένα αγωνιστικό που κυριάρχησε στα πρωταθλήματα τουρισμού τη δεκαετία του ’60 και ανέβασε τον «Σκορπιό» στην κορυφή.

Βασιζόταν στο Fiat 600 και αποτελούσε «τον φόβο και τον τρόμο» για τους αντιπάλους του ανεξαρτήτως πίστας, από τη Monza με τις τεράστιες ευθείες έως το απαιτητικό Nürburgring.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε και ακούστε ένα ιστορικό Abarth…

Έως τις 8.500 σ.α.λ.

Το συγκεκριμένο που απεικονίζεται στο video είναι άριστα συντηρημένο, «φοράει» έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1.100 κ.εκ με διπλά Weber καρμπιρατέρ και στροφάρει έως τις 8.500 σ.α.λ.

Χαρακτηριστικό το πίσω ανοιχτό καπό που εξυπηρετεί την καλύτερη ψύξη του κινητήρα και αποτρέπει τον κίνδυνο φωτιάς που υπάρχει λόγω του ότι καλωδιώσεις, σωληνώσεις και εξατμίσεις βρίσκονται στην ελάχιστη δυνατή απόσταση μεταξύ τους.

Για να δείτε τη σημερινή γκάμα των μοντέλων της Abarth πατήστε ΕΔΩ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης