Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία πολύ ξεχωριστή έκδοση του Ford Ranger Raptor που φέρει την ονομασία Black Force και  αποκαλύψαμε στην εβδομαδιαία στήλη «Τα Νέα της Πιάτας Νο264» κυκλοφορεί ήδη ανάμεσά μας.

Η συγκεκριμένη είναι προϊόν συνεργασίας της εταιρείας Ford Βροχίδης- Χατζής  που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη και διαθέτει ακόμα περισσότερα έξτρα, που κάνουν το επιβλητικό αμερικάνικο pick up ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Ένα Ford Raptor που θυμίζει... ράπτορα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι έχει αλλάξει σε αυτό το Raptor

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, αλλαγές και επεμβάσεις έγιναν σε πολλά σημεία του αυτοκινήτου που πλέον φτάνει σε αξία τα 75.000 ευρώ περίπου. Συγκεκριμένα τα παρακάτω: 

  • Προστέθηκαν θερμοηχομονωτικά ελαφριά φύλλα απόσβεσης κραδασμών κορυφαίας απόδοσης, σε όλη την καμπίνα  (ουρανό ,πάτωμα ,πλάτη και πόρτες ), έτσι ώστε μαζί με την αναβάθμιση του υπάρχοντος ηχητικού συστήματος (νέα ηχεία, subwoofer, ενισχυτή, ειδικές καλωδιώσεις ) να υπάρχει ακόμα καλύτερη ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου ήχου.
  • Τοποθετήθηκε σύστημα καμερών 360 μοιρών για πλήρη έλεγχο σε διαδρομές off road αλλά και σε συνθήκες πόλεις, με δυνατότητα καταγραφής συνθηκών ενεργοποίησης συναγερμού ή ατυχήματος. Η απεικόνιση γίνεται με διακόπτη στην εργοστασιακή οθόνη.
  • Έγινε αναβάθμιση της εργοστασιακής audio πηγής του αυτοκινήτου σε carplay – adroid auto, ώστε να μπορεί ο χρήστης να έχει σύνδεση και να μπορεί να εγκαταστήσει όποια εφαρμογή επιθυμεί από χάρτες google μέχρι και τηλεόραση.
  • Τοποθετήθηκε σύστημα συναγερμού με τηλεματικές λειτουργίες και GPS (αναγνώριση ιδιοκτήτη, έλεγχο της κατάστασης του αυτοκινήτου από οπουδήποτε βρίσκεται το όχημα, εκκίνηση – σβήσιμο του κινητήρα κ.ά.).
  • Τοποθετήθηκαν ηλεκτρικά αυτόματα αναπτυσσόμενα σκαλοπάτια που ενεργοποιούνται με το άνοιγμα – κλείσιμο των θυρών με ικανότητα αντοχής 350 κιλών.
  • Μπήκε φώς στο χώρο φόρτωσης και αμορτισέρ για ομαλό άνοιγμα της πίσω πόρτας.
  • Τοποθετήθηκαν μπάρες φωτισμού LED στην εργοστασιακή μάσκα, όπως και νέα φωτιστικά σώματα LED εμπρός και πίσω.
  • Προστέθηκε μία κάμερα νυκτερινής πορείας infrared η οποία ανιχνεύει και εμφανίζει στην οθόνη του αυτοκινήτου, ότι δεν βλέπει ο οδηγός μέχρι και 400 μέτρα απόσταση, σε συνθήκες ομίχλης, νύχτας και γενικά περιορισμένης ορατότητας.
  • Τοποθετήθηκε μπλοκέ διαφορικό 100% στον εμπρόσθιο άξονα ως συμπλήρωμα στο σύστημα τετρακίνησης που διαθέτει το αυτοκίνητο, για επιπλέον δυνατότητες αναρρίχησης ή υπερπήδησης εμποδίων. Είναι ηλεκτρομαγνητικό και απεμπλέκεται από μόνο του για προστασία από βλάβες στο μπροστινό σύστημα μετάδοσης, όταν το όχημα κινείται πάνω από 30 χλμ./ώρα.
  • Για την εξωτερική εμφάνιση μπήκε κορυφαίας ποιότητας φιλμ βυνιλίου που θυμίζει τον… ράπτορα.

 

 

Κάμερα που "βλέπει" και στο σκοτάδι...

 

 

Το εσωτερικό του Ford Ranger Raptor

 

Το συγκεκριμένο φιλμ αλλάζει όλη την εικόνα του αυτοκινήτου...

 

Νέα φωτιστικά σώματα LED

 

Επιπλέον αποθηκευτικός χώρος...

 

Τούμπανο... Τόσο απλά!

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης