Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ούτε που το καταλάβαμε πότε έφτασαν οι εορτές του Πάσχα… Τα σχολεία κλείνουν, πολλοί εργαζόμενοι παίρνουν άδεια για να επισκεφτούν – κυρίως – τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και ένα μεγάλο ποσοστό από Ένας μικρός τυπικός έλεγχος μπορεί να σας γλιτώσει από μεγάλη ταλαιπωρίατους εκδρομείς θα κάνει χρήση του οχήματός του.

Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και για να περάσουμε ωραία χωρίς απρόοπτα, το ιδανικό πριν φύγουμε είναι να έχουμε περάσει το αυτοκίνητό μας από service ή επισκεφτεί το συνεργείο για έναν τυπικό έλεγχο.

Επειδή όμως ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν διαθέτουμε την πολυτέλεια να επισκεφτούμε τον μηχανικό μας, μπορούμε και εμείς οι ίδιοι να πραγματοποιήσουμε έναν τυπικό έλεγχο και να τσεκάρουμε ορισμένα βασικά πράγματα, ούτως ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Επιλέξαμε πέντε από αυτά και σας προτρέπουμε να τα κάνατε πριν φύγετε για διακοπές. Είναι απλά και ο χρόνος που απαιτείται είναι 3-4 λεπτά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Tο αυτοκίνητο στις φωτογραφίες είναι το SEAT Arona FR


——————————————————————————-

Έλεγχος λαδιών  

Τα λάδια είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο για την σωστή λειτουργία του κινητήρα. Ο έλεγχος γίνεται πολύ απλά και τσεκάρουμε τη στάθμη από τις ενδείξεις που υπάρχουν.

 

——————————————————————————-

Έλεγχος υγρών

Τσεκάρουμε τα… μπουκαλάκια που υπάρχουν στο χώρο του κινητήρα και συμπληρώνουμε υγρά (δεν είναι όλα το ίδιο), όσα βρίσκονται κάτω από την ένδειξη «MIN».

 

——————————————————————————-

Ελαστικά

Τα ελαστικά έχουν διάρκεια ζωής που έχει να κάνει με τα χιλιόμετρα και την “ηλικία” τους (ανάλογα τα ελαστικά). Τσεκάρουμε τον αέρα αλλά και πόσο «φαγωμένα» είναι. Μην ξεχνάτε πως είναι η μοναδική επαφή του αυτοκινήτου με το δρόμο. Επιπλέον ελέγχουμε και τη ρεζέρβα!

——————————————————————————-

Φαρμακείο κ.λπ.

Το φαρμακείο θα πρέπει να βρίσκεται γεμάτο και σε ισχύ σε κάθε αυτοκίνητο. Επιπλέον, δεν ξεχνάμε πυροσβεστήρα, τρίγωνο, φωσφοριζέ γιλέκο και γάντια.

 
——————————————————————————-

Κλειδιά

Επειδή αρκετοί την έχουν… πάθει στις διακοπές τους, καλού – κακού, παίρνουμε και το δεύτερο κλειδί το οποίο έχουμε στην τσάντα μας (και όχι μέσα στο αυτοκίνητο)!


  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης