Εξελίξεις με την Mazda στην Ελλάδα. Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015, 21:08
Εξελίξεις με την Mazda στην Ελλάδα. Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     


Για όσους ασχολούνται με το αυτοκίνητο (και είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες) γνωρίζουν πως η Mazda στην Ελλάδα δεν δραστηριοποιείται πλέον στον τομέα των πωλήσεων. Η αίτηση πτώχευσης της Σχεδον 100.000 Mazda κυκλοφορούν στην Ελλάδα πρώην εισαγωγικής εταιρείας (του επιχειρηματία κ. Κορτέση) οδήγησε στην σημερινή κατάσταση και έτσι τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας δεν εισάγονται...

Εδώ και ένα περίπου χρόνο αποκαταστάθηκε το θέμα που είχε προκύψει με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων Mazda οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά στον αέρα ενώ πολλοί από αυτούς δεν ήξεραν σε ποιο πιστοποιημένο συνεργείο να επισκευάσουν τα αυτοκίνητά τους. Τελικά βρέθηκε λύση καθώς στήθηκε από την αρχή το κομμάτι του service - after sales με 26 επίσημους επισκευαστές να δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα. Να σημειώσουμε πως ο αριθμός των οχημάτων Mazda που κυκλοφορούν αγγίζει τις 100.000, και ήταν λογικό να βρεθεί λύση στο πολύ σημαντικό κομμάτι του after sales.

Αν το χρονοδιάγραμμα ακολουθηθεί τότε θα δούμε το νέο MX-5 στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2016

Ποθητά και σύγχρονα μοντέλα
Με τα σημεία επισκευής αυτοκινήτων να έχουν βρεθεί και να λειτουργούν κανονικά, απορία παραμένει το τι θα γίνει με τις πωλήσεις. Η Mazda διαθέτει στη γκάμα της καινούργια μοντέλα, κινητήρες λογικής Η ημερομηνία που θα ξεκινήσουν και πάλι οι πωλήσεις θα εξαρτηθεί από τις... πολιτικές εξελίξεις downsizing (μικρή χωρητικότητα, μεγάλη ιπποδύναμη) αλλά ακόμα δεν μπορούν να πουληθούν στην Ελλάδα παρά μόνο αν το εισάγει κανείς μόνος του, από το εξωτερικό.

Αν και η Mazda έχει σταματήσει την δραστηριότητα της στο κομμάτι των πωλήσεων το κοινό που έχει παραμένει πιστό. Είναι γνωστό άλλωστε η αγάπη των Ελλήνων για την μάρκα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που γίνονται προσπάθειες από την Mazda να επιστρέψει πολύ δυνατή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πωλήσεις είχαν δρομολογηθεί να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016. Ωστόσο οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας πάγωσαν το project... Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πάγωσε και η σκέψη για να ξεκινήσουν στο μέλλον.

Το τελευταίας γενιάς Mazda 2 είναι πολύ ξεχωριστό...

Τι λέει το ρεπορτάζ...
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, τον επόμενο μήνα (λίγο μετά τις εκλογές) θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις προκειμένου να συζητηθεί το θέμα επανέναρξης λειτουργίας της Σε ένα περίπου μήνα θα ξέρουμε τις προθέσεις της Mazda για την Ελλάδα Mazda στο κομμάτι των πωλήσεων. Με λίγα λόγια, αν οι πολιτικές εξελίξεις είναι θετικές τότε η Mazda θα ξεκινήσει και πάλι την δραστηριότητά της εντός συνόρων, ίσως και τον Απρίλιο του 2016 (οριακά ίσως). Για να γίνει αυτό θα συσταθεί μία εταιρεία - παράρτημα της Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα δημιουργηθεί μία ομάδα που θα τρέχει το project.

Είναι ξεκάθαρο πάντως πως οι πολιτικές εξελίξεις έχουν φρενάρει τα πάντα και έχουν επηρεάσει την επαναλειτουργία της Mazda στην Ελλάδα στο κομμάτι των πωλήσεων. Η απάντηση για το μέλλον της θα δοθεί σε λίγες εβδομάδες και ευελπιστούμε να είναι θετική...


Αυτό είναι το τελευταίας γενιάς Mazda 3 hatchback
Εντυπωσιακή σχεδίαση για το Mazda 6
Κρίμα που ένα αυτοκίνητο οπως το CX-3 ακόμα δεν εισάγεται...

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015, 22:39